Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Sevimli dostlar yuva bekliyor!

Sevimli dostlar yuva bekliyor!

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde, Türkiye’nin belediyeler bazında kurularak modern hayvan barınakları arasında en büyüğü olarak gösterilen EreÄŸli Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’nde, her yıl yaklaşık 1200 hayvanın sahiplendirildiÄŸi bildirildi.


Alınan bilgiye göre, merkezin veterinerlerinden Erdal Terzi, EreÄŸli FM’e açıklamasında, bölgede ’ilk konumda’ olan barınakta bulunan köpek ve kedilerden, her ay yaklaşık 100’üne yuva bulunduÄŸunu söyledi.
Her ihtiyaçları karşılanıyor!
500 metrekarelik açık alan 1000 metrekare ise kapalı alan içinde oluÅŸturulan EreÄŸli Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Bakım Merkezi’nin farklı türde pek çok sahipsiz hayvana ev sahipliÄŸi yaptıklarını belirten Terzi, “merkezimizde sokak kedileri müşahede bölümü, kanatlı hayvan bakım bölümü, sokak köpekleri için açık ve kapalı alanlar olmak üzere bölümlerimiz bulunmaktadır. Yaklaşık 250 sokak hayvanına burada bakabiliyoruz. Yemlerini, ihtiyaçlarını karşılıyoruz” dedi.
“Sahiplendirme bakımından oldukça iyiyiz”
Merkeze gelen sokak hayvanlarının önce tedavilerden geçirildiğini, hastalıkları varsa tedavilerinin yapıldığını anlatan Terzi, şu sözlerle konuştu:
“Her hangi bir hastalığı olmayanları kısırlaÅŸtırma iÅŸlemlerine tabii tutuyoruz. KısırlaÅŸtırmadan sonra küpeleme iÅŸaretleme iÅŸlemlerini yapıp aşılarını tamamladıktan sonra ya alındıkları ortama geri bırakıyoruz ya da sahiplendiriliyor. Ayda yaklaşık 100 hayvana kadar sahiplendirebiliyoruz. Genelde yavruları tercih ediyorlar. YetiÅŸkinleri pek tercih etmiyorlar. Tabi cins hayvan isteyen oluyor ama cins hayvan fazla miktarda bulunmuyor. Genelde melez hayvanlarımız var. Sahiplendirme bakımından oldukça iyiyiz.”
Bölgedeki Ä°lk Barınak EreÄŸli’de
Veteriner Terzi, bölgede kurulan ilk barınak olma özelliğini taşıdıklarını kaydederek, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
“2005 yılından bu yana sokak hayvanlarına hizmet vermektedir. Gelen vatandaÅŸlardan oldukça olumlu tepkiler alıyoruz. Çevrede böyle bir barınağın olmadığı bu temizlikte bu hizmette bir barınağın olmadığı ÅŸeklinde yorumlar alıyoruz.
“Gönülden Hayvan Severler DerneÄŸi ile ortaklaÅŸa çalışıyoruz”
Gönülden hayvan severler derneÄŸi ile ortaklaÅŸa çalışıyoruz. Birlikte sokak hayvanlarının her türlü ihtiyaçlarını karşılamakta tedavilerinde kısırlaÅŸtırmada birlikte çalışmaktayız. Sık sık ziyaretimize gelirler. Birlikte çalışmalarımız olmaktadır.”
Bir bacağı kesildi, yuva arıyor!
Merkezin diğer veterineri Özgür Fahrettin Coşkun ise merkeze getirilen hastalara, zaman zaman zorlu cerrahi müdahaleler uygulandığını bildirerek şöyle dedi:
“En çok rutin cerrahi iÅŸlemimiz kısırlaÅŸtırmadır. Bunun dışında ufak tefek travmalarda, yaralanmalarda uygulamalarımız mevcut. Bunun dışında çok fazla uzuvlarda, ayak bölgelerinde ağır yaralanmalarda ampütasyon iÅŸlemi de uygulamaktayız.”
CoÅŸkun, geçirdiÄŸi trafik kazası sonrası merkeze getirilen, sonrasında ise ampütasyon uygulanan av köpeÄŸine de merkezde bulunan onlarca köpek ve kedi gibi yuva arandığını sözlerine ekledi. 

Sevimli dostlar yuva bekliyor!

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde, Türkiye’nin belediyeler bazında kurularak modern hayvan barınakları arasında en büyüğü olarak gösterilen EreÄŸli Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’nde, her yıl yaklaşık 1200 hayvanın sahiplendirildiÄŸi bildirildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran6
üzgün1
kızgın1
gülücük0
şaşkın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo