Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Selden zarar gören Güneşli köyü yardım bekliyor

Selden zarar gören Güneşli köyü yardım bekliyor

Zonguldak ili Ereğli ilçesi Güneşli köyünde yaşayanların, geçtiğimiz hafta yaşanan selde zarar gören bir cami ve iki ev için yardım bekledikleri bildirildi.


Edinilen bilgiye göre, EreÄŸli-Devrek arası 25’inci kilometrede bulunan “ÇaylıoÄŸlu” olarak ta bilinen GüneÅŸli köyünde, köy camisi ve Dursun Sevim ile Sultan Kayacan’a ait iki ev kullanılamaz hale geldi.
Selden dolayı kapanan köy yolu, İl Özel İdare ekipleri tarafından yapılan çalışma ile yeniden trafiğe açıldı.
AFAD ekipleri de köye gelerek zarar tespiti yaparken, köye ÅŸu ana kadar hiçbir yardımın ulaÅŸmadığı iddia edildi. Ä°badete kapalı haldeki caminin köy sakinlerince eksiklerinin tamamlamaya çalışıldığı öne sürüldü.
Hazar gören evlerin sahipleri Dursun Sevim ile Sultan Kayacan’ın ise bir haftadır komÅŸularında ya da akrabalarında kaldığı ifade edildi. Evlerinin içerisi tamamen çamur dolan iki aile, yetkililerden gelecek yardımı bekliyor. 
HAYVAN LEÅžLERÄ°… KOKU…
Çaylıoğlu ve Civar Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikri Kayacan, gazetecilere açıklamasında, selden dolayı yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için gerekli adımların atılmasını isteyerek şunları söyledi:
"3 tane evin alt katını su bastı ve iki ev tamamen kullanılamaz hale geldi. Ahırlar, kümesler ve arı kovanlarında ciddi zararlar meydana geldi. Fındık tarlaları sele gitti. Köyümüzün camisi de yine aynı şekilde sel suları altında kaldı ve kullanılamaz hale geldi.
GüneÅŸli köyünde çok büyük maÄŸduriyetler yaÅŸanıyor. Selden dolayı gelen hayvan leÅŸleri ve çöpler havaların ısınması ile birlikte kokuya neden oluyor. Kokudan köye girilmiyor ve bu durum ciddi hastalıklara sebep olabilir. Bizler bölge halkı olarak milletvekillerinin, valimizin, kaymakamımızın, müftümüzün yaÅŸadığımız felaketi görmelerini istiyoruz. Gelsinler bir baksınlar ne halde olduÄŸumuza. YaÅŸanan maÄŸduriyetlerin giderilmesi için çalışma yapmalarını istiyoruz.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın8
üzgün5
gülücük0
hayran0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo