Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ŞEHİT HASAN BİLGİN’E SON GÖREV!.

ÅžEHÄ°T HASAN BÄ°LGÄ°N’E SON GÖREV!.

Ä°stanbul’daki terör saldırısında ÅŸehit olan polis memuru Hasan Bilgin’in naaşı, Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde son yolculuÄŸuna uÄŸurlandı.

Ä°stanbul’da, BeÅŸiktaÅŸ Vodafone Arena yakınındaki saldırıda ÅŸehit olan polis memuru Bilgin’in (26) naaşı, Kozlu Belediyesi morgundan alınarak konvoy eÅŸliÄŸinde Merkez Mahallesi’ndeki evinin önüne getirildi. Burada Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından ÅŸehidin babası YaÅŸar ile annesi Aynur Bilgin’in taziyeleri kabul etti.

Şehit annesi, "helallik" alındığı sırada, oğlunun fotoğrafına sarılarak gözyaşı döktü. Babasının ise oğlunun tabutunu okşadığı görüldü. 17 yaşındaki kardeşi Burak Bilgin de tören sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.

Anne Aynur Bilgin, cenazenin evden alındığı sırada bir bayan polis memurlarına sarılarak aÄŸladı. 

Daha sonra ÅŸehidin naaşı, ilçe merkezindeki Maden Åžehitleri Anıtı önüne götürüldü. Burada Bilgin’in polis okulundan ve Ä°stanbul Çevik Kuvvet Åžube Müdürlüğünden iki arkadaşı, ÅŸehidin kardeÅŸi Burak’a sarılarak teselli etmeye çalıştı.

Ä°l Müftüsü Mürsel Öztürk’ün kıldırdığı cenaze namazının ardından Bilgin’in Türk bayrağına sarılı tabutu, vatandaÅŸlar tarafından tekbirler eÅŸliÄŸinde cenaze aracına taşındı. Bu sırada civarda bulunan iÅŸ yeri ve evlerin balkonlarındaki kadınların aÄŸladığı görüldü.

Hasan Bilgin’in cenazesi, ilçeye baÄŸlı Saka köyündeki aile mezarlığında topraÄŸa verildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra AK Parti Zonguldak milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak milletvekilleri Şerafettin Turpçu ve Ünal Demirtaş, Zonguldak Valisi Ali Kaban, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Haluk Selvi, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Karabük Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, Bartın Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, Bartın Valisi Nusret Dirim, Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Emniyet Genel Müdürülüğü Asayiş Daire Başkanı Mehmet Murat Ulucan ile Özel Güvenlik Daire Başkanı Erkan Yücesan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, bazı belediye başkanları, askeri erkan, polisler ve binlerce vatandaş katıldı.

 

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo