Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Şehit babasından 15 gündür haber alınamıyor

Şehit babasından 15 gündür haber alınamıyor

Bolu’nun YeniçaÄŸa ilçesinde ÅŸehit babası 68 yaşındaki Ä°smail Hırçın’dan 15 gündür haber alınamadığı bildirildi.


Edinilen bilgiye göre, 1 Åžubat 2018 ÇarÅŸamba günü EÅŸkiçaÄŸ Köyü’nden sabah saatlerinde çıkarak YeniçaÄŸa’da kurulan pazara giden Ä°smail Hırçın gün boyunca eve dönmedi. Hırçın’dan haber alamayan ailesi durumu jandarma ekiplerine haber bildirdi. Bolu Ä°l AFAD Müdürlüğü ve jandarma ekipleri, köy çıkışına 300 metre mesafede bulunan bir akaryakıt istasyonunun güvenlik kameraları incelenerek Hırçın’ın gittiÄŸi yönü belirleyerek arama çalışmalarına baÅŸladı. Arama çalışmalarının üzerinden 15 gün geçmesine raÄŸmen bulunamayan Hırçın’ın hayatından endiÅŸe ediliyor.
Babasının kaybolduÄŸu haberini alarak Zonguldak’tan Bolu’ya gelen Saffet Hırçın, ekiplerle birlikte arama çalışmalarına katıldı. Babasının alzheimer gibi bir hastalığının olmadığını ve üzerinde sadece ÅŸehit babası olduÄŸuna dair kartı bulunduÄŸunu söyleyen Saffet Hırçın, devlet büyüklerinden yardım istedi. Hırçın ÅŸunları söyledi:
“5 kardeÅŸiz, kardeÅŸimin biri 1990 yılında ÅŸehit oldu. Babam Bolu’ya kız kardeÅŸimin yanına gitmiÅŸti. KardeÅŸimi ziyaret etmek için, annem de orada göz ameliyatı oldu. Ameliyat olduktan birkaç gün sonra göz kontrolleri tamamlanınca kardeÅŸim almaya gidecekti. Saat 9-10 gibi telefon geldi. Babamın geri dönmediÄŸini söylediler. Sabah evden EskiçaÄŸ’dan YeniçaÄŸ’a pazara gidiyorum diye çıkmış. Benzinlikte ki kamera görüntüsüne bakarak, arazide yaklaşık 10 gün arama yapıldı. 45-50 kiÅŸi babamı aradık ama herhangi bir iz bulamadık. BaÅŸka benzin istasyonu kamera görüntülerine baktık, oradan geçmediÄŸi görülüyor. Bugün 15 gün oldu, biz babamızı bulmak istiyoruz. Åžuana kadar bir haber alamadık. Biz ÅŸehit babası olan babamızın CumhurbaÅŸkanımızdan, BaÅŸbakanımızdan, büyüklerimizden yardım istiyoruz. Hayatından endiÅŸe ediyoruz. Gece uykumuz yok, gündüz zaten sürekli arama yapıyoruz. Herhangi bir ipucu bulamıyoruz. Büyüklerimizden yardım bekliyoruz. Babam ormanlarda yürüyüş yapmayı seviyordu. Yürümeyi seviyordu, meraklıydı. Açık kalp ameliyatı olmuÅŸtu, onun dışında bir rahatsızlığı yok. Bir kolunda hafif sakatlığı var elinde silah patlatmıştı. Düz tutamıyor kolunu. Bizi duyan vatandaÅŸlardan yardım istiyoruz, gören duyan olduÄŸunda bizlere bilgi verilmesini istiyoruz. VatandaÅŸlarımızın bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. VatandaÅŸlarımızdan gören duyan olursa jandarma ya da polise haber vermelerini rica ediyorum.”
Ä°smail Hırçın’ının oÄŸlu Cafer Hırçın 1997 yılında Siirt’in Eruh Ä°lçesi’nde terör örgütleri ile girdiÄŸi çatışmada ÅŸehit oldu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
üzgün1
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Zekeriya Bozkurt

02 Mart 2018 - 11:16

Saffet paylaşıyoruz İsmail dayının bulunulması için niçin müge anlıya çıkmıyosunuz.kimden neden korkuyosun.Bence İsmil dayının bulunmasını istemeyen var gibi geliyor bana

Yorum Yazın

Canlı Radyo