Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Şehidin mezarı 34 yıl sonra yenilendi

Şehidin mezarı 34 yıl sonra yenilendi

BÖLGEDE OLAN BİTENLER İÇİN www.ereglifm.com.tr


Zonguldak’ta 34 yıl önce ÅŸehit düşen Komando Er Güngör Tuncel’in taÅŸtan yapılan mezarını gören mahalle muhtarı, durumu emniyet müdürüne bildirdi. Emniyet Müdürü Metin Turanlı da ÅŸehidin mezarını yaptırıp bayrak diktirdi. 
1985 yılında Kayseri'de ÅŸehit olan Komando Er Güngör Tuncel, memleketi Zonguldak’ın merkeze baÄŸlı Dilaver Mahallesi’ndeki aile mezarlığına defnedildi. Mezarı taÅŸla yapılan ÅŸehit Komando Er Güngör Tuncel’in mezarını fark eden mahalle muhtarı Bülent BektaÅŸ, durumu Emniyet Müdürü Metin Turanlı’ya bildirdi. Emniyet Müdürü Turanlı, polis ekiplerini göndererek bölgede inceleme yaptırdı. Ardından ÅŸehidin mezarı yeniden yapılarak yanına da Türk bayrağı dikildi. 
Emniyet müdürüne teÅŸekkür etti 
Gazetecilere süreci anlatan Dilaver Mahallesi Muhtarı Bülent Bektaş, şunları kaydetti:
“Öncelikle asker, polis ve maden ÅŸehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ben muhtarlığa baÅŸladığımda zaten bizim içimizde böyle ÅŸeyler yapmak vardı. Öncelikle polis ÅŸehidimiz Ahmet Güntepe’nin olduÄŸunu biliyordum. Bölgede iÅŸ makinesi ile çalışma yaparken mezarlığını gördük. Åžehit mezarlığının öyle olmaması gerektiÄŸi düşüncesindeydim. FotoÄŸrafını çekerek emniyet müdürüme gönderdim. Kendisi saÄŸ olsun memur arkadaÅŸları gönderdi.
O ÅŸehidimizin mezarlığını direÄŸini bayrağını taktık. Daha sonra Güngör Tuncel aÄŸabeyimizin ÅŸehit olduÄŸunu biliyordum. Çünkü bizden birkaç yaÅŸ büyüktü. Futbol oynuyorduk birlikte. Kendisini hatırlıyorum. O’nun da mezarının burada olduÄŸunu hatırlıyorum. Bu mezarın da fotoÄŸrafını çekip gönderdim. SaÄŸ olsun Emniyet müdürüm ilgilendi. Memur arkadaÅŸları gönderdi, tespit ettiler. Çalışmayı yaptılar. Buradan emniyet müdürüme sonsuz teÅŸekkür ediyorum. Mezar taÅŸtan yapılmış vaziyetteydi. Åžehitlerimizin mezarı böyle olmamalıydı. Bayrakları asılıydı ama ipte asılıydı. 34 yıl sonra mezarı yapıldı bir anlam kattı. Bayrak direÄŸi de yapıldı. Åžehidimize yakışır ÅŸekilde mezarı olmuÅŸ oldu. Emniyet müdürümüz ilgileniyor, kendisine teÅŸekkür ediyorum.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün1
kızgın1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo