Kdz. Ereğli · 5 Kasım 2026, Perşembe 13° Yağmurlu $ 50,03€ 56,26 Altın 6.562
Son dakika

ŞEHİDİMİZİ BİNLERCE KİŞİ UĞURLADI!..

Şafak NEGÜZEL Muhabir ·
  • 2.694
  • 0
  • 1 dk

İstanbul’daki terör saldırısında şehit olan Vodafone Arena’dan sorumlu Özel Güvenlik Şube Emniyet Müdürü ve Beşiktaş Kongre üyesi Vefa Karakurdu’nun cenazesi, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde toprağa verildi.

İstanbul’dan ambulansla getirilen Vefa Karakurdu’nun (43) cenazesi, konvoy eşliğinde Akarca Mahallesi’ndeki babaevine getirildi, burada Kur’an-ı Kerim okundu, helallik alındı.

Ardından Bozhane Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Ali Kaban, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Özcan Ulupınar, Faruk Çaturoğlu, Hüseyin Özbakır, CHP Zonguldak milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Şerafettin Turpçu, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Bartın Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Haluk Selvi, bazı Beşiktaş Jimnastik Kulübü yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende, şehidin eşi Emel, çocukları Kaan ve Duru, annesi Sabriya, babası emekli Emniyet Müdürü Erdal Karakurdu ve yakınları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin fenalık geçiren bazı yakınlarına, sağlık ekipleri müdahale etti. 

Ayakta durmakta güçlük çeken anne Sabriya, baba Erdal Karakurdu, yakınları tarafından sakinleştirildi. Törende, İl Emniyet Müdürü Turanlı da gözyaşlarını tutamadı.

Yakınlarının taziyeleri kabul etmesinin ardından helallik alındığı sırada şehidin annesi Sabriya, "Oğlum, her gün sana birşey olmasın diye dua ederdim. Daha sana doyamadım yavrum. Kardeşinin yanına gidiyorsun, o seni bizden daha çok seviyormuş." diyerek, oğlunun fotoğrafını öptü, tabutuna sarıldı. 

Burada kılınan cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, polislerin omzunda cenaze aracına konulduğu sırada, vatandaşlar teröre sloganlarla tepki gösterdi. 

Şehidin cenazesi, Kestaneci Mahallesi’nde, 2008’de Ereğli-Alaplı karayolunda geçirdiği trafik kazası sonucu 3 arkadaşıyla birlikte hayatını kaybettiği öğrenilen kardeşi Sabri Ferda Karakurdu’nun yanına defnedildi.

Öte yandan, ilçenin cadde ve sokakları Türk bayraklarıyla donatıldı.

 
Bu haberi paylaşınYakınlarınızın da haberi olsun

Bu haber size ne hissettirdi?

1 tepki

Siz ne hissettiniz? Bir tepki seçin.

Sıradaki haber ŞEHİT HASAN BİLGİN’E SON GÖREV!. ŞEHİT HASAN BİLGİN’E SON GÖREV!.Gündem3.370

Yorumlar 0

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.
Henüz yorum yokDüşüncelerinizi ilk siz paylaşın.