15 o C Kdz. Ereğli

ŞEHİDİMİZ KENAN DÖNGEL’İN ANNE VE BABASI KONUŞTU..

Gündem 7 yıl 4 ay 6 gün 16 saat 43 dakika önce 8370

Haberi Paylaşın

Kayseri’deki terör saldırısında şehit olan İstihkâm Er Kenan Döngel’in, Özel Harekât Polisi olabilmek için müracaat yaptığını anlatan baba Özcan Döngel: "Özel harekâta yazılmıştı, 5 Ocak’ta mülakatları vardı. Oradan da yanımıza izne gelecekti. Nasip değilmiş. Allah’ım ne diyeyim. Başka ocaklar sönmesin. Bu PKK’nın, şerefsizlerin kökü bitsin artık. Bizim yüreğimiz yandı, başka ocaklar sönmesin" dedi.

Anne Şehime Döngel: "Benim gibi başka analar da yandı. Yandık, yandık. Dünyayı bir tarafa aktarsalar bir çöp dahi istemem, ben oğlumu isterim. Oğlum izine gelecekti, en son Ramazan bayramında yani 6 ay önce gördüm. Son konuştuğumda, ’Annem burnumda buram buram kokuyorsunuz. Hele kardeşimin dilleri çözülmüş, sizi çok özledim’ dedi.

Kayseri’de çarşı iznine çıkan askerlere yönelik terör saldırısında şehit olan istihkam er Kenan Döngel’in ailesi, teröre ve terör destekçilerine tepki gösterdi. Kdz. Ereğli Köseler Mahallesi’nde bulunan evlerinde taziyeleri kabul eden acılı aileye ilk haber İstanbul’da oturan yakınlarından gelmiş.

"KENAN DA ORADA MI?"

Baba Özcan Döngel, yaptığı açıklamada boru profil fabrikasında çalıştığı sırada kız kardeşinin kendisini telefonla aradığını belirterek, "Kardeşim oğlumun Kayseri’de askerlik yaptığını biliyordu. ’Abi patlama oldu, Kenan’da orada mıydı?’ dedi. İçime kurt düştü. Hemen arkadaşını aradım, ’abi çarşı iznine çıkmıştı’ dedi. Komutanını aradım, komutanı ’hastanede yaralı’ dedi. Öyle o şekil hemen işyerinden ayrılıp eve geldik ve Kayseri’ye yola çıktık. O yolu bitiremedik" dedi.

"ARTIK KÖTÜ BİTSİN"

Oğlunun bir süre önce özel harekat polisi olabilmek için başvuru yaptığını, 5 Ocak tarihinde Kırklareli’nde mülakata katılmak için hazırlandığını anlatan Döngel şu ifadelere yer verdi: "En son kendisi ile patlamadan bir gün önce görüştüm. Çarşıya ineceğim demişti. Özel harekata yazılmıştı, 5 Ocak’ta mülakatları vardı. Oradan da yanımıza izne gelecekti. Nasip değilmiş. Allah’ım ne diyeyim. Başka ocaklar sönmesin. Bu PKK’nın, şerefsizlerin artık kökü bitsin artık. Bizim yüreğimiz yandı, başka ocaklar sönmesin. Allah’ım, bizim ocağımızı söndürdüler, onların da ocağı sönsün. Acımız büyük, vatan sağ olsun"

KARDEŞİNİN RÜYASINA GİRDİ

Küçük kızı Livanur’un rüyasında ağabeyini gördüğünü kendisine anlattığını ifade eden baba Döngel, "Kenan, Livanur’un yani kız kardeşinin rüyasını giriyor. İki yanaklarından öpüyor, Liva sana kırmızı bisiklet getireceğim diyor. Yanaklarından öpüyor. Seni seviyorum diyor" sözleri ile konuştu.

"BİR GELSEYDİ YAVRUM

" Çok büyük acı yaşadığını anlatan anne Şehime Döngel ise teröre lanet okuyarak şunları söyledi: "Ne diyeyim, diyecek birşey bulamıyorum. Boğazım düğümleniyor. Ne oluyorsa, bize, yetimlere, boynu büküklere oluyor. Benim gibi başka analar da yandı. Yandık, yandık. Dünyayı bir tarafa aktarsalar bir çöp dahi istemem, ben oğlumu isterim. Oğlum izine gelecekti, en son Ramazan bayramında yani 6 ay önce gördüm. Son konuştuğumda, ’Annem burnumda buram buram kokuyorsunuz. Hele kardeşimin dilleri çözülmüş, sizi çok özledim’ dedi. Bir gelseydi yavrum. Yavrumu bir koklayamadım. Eşyasını getirdiler bütün kıyafetlerinde deterjan kokuyor, oğlumun kokusunu alamadım"

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

7 gün 45 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
10 saat 57 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 22 saat 58 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 13 saat 51 dakika önce AĞIR YARALI !
1 gün 19 saat 25 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
3 gün 18 saat 26 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
5 gün 19 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 9 saat 3 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
3 gün 21 saat 52 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
13 saat 33 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !