16 o C Kdz. Ereğli

ŞEHİDİMİZ BABA EVİNE GETİRİLDİ!.

Gündem 7 yıl 4 ay 21 gün 1 saat 2 dakika önce 6797

Haberi Paylaşın

Şehidimizin cenazesi Akarca Mahallesi’nde ki baba evine getirildi.

İstanbul’daki terör saldırısında hayatını kaybeden İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa Karakurdu’nun (43) naaşı baba ocağına geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze aracı ile şehidin Türk Bayrağı’na sarılı naaşı konvoy eşliğinde Ereğli Akarca Mahallesinde ki baba evine getirildi, burada Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Helallik alındığı sırada evli ve 2 çocuk babası şahit Emniyet Müdürü’nün eşi Emel, çocuklarını Kaan ve Duru annesi Sabriya, babası emekli Emniyet Müdürü Erdal Karakurdu ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Fenalık geçiren yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti. Ayakta durmakta zorluk çeken anne Sabriya yakınları tarafından sakinleştirildi. Burada helallik alınmasının ardından şehidin ayyıldızlı bayrağa sarılı naaşı Bozhane Camisi’ne getirildi. Şehidin cenazesi, ikindi vaktinde kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

İstanbul’da düzenlenen terör saldırısında şehit olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa Karakurdu’nun (43), Kdz. Ereğli’deki baba ocağında yas var.

Şehit Vefa Karakurdu’nun Akarca Mahallesi’nde oturan anne Sabriya ve baba emekli Emniyet Müdürü Erdal Karakurdu’nun evinin girişine Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından Türk bayrağı asıldı. Şehit Karakurdu’nun 28 yıllık arkadaşı Cemal Yağmuroğlu, yaptığı açıklamasında teröre tepki gösterdi, şehitlere başsağlığı, yaralılara da acil şifalar temennisinde bulundu.

Çocukluk arkadaşının şehit olduğu haberini büyük bir üzüntü ile öğrendiğini belirten Yağmuroğlu, “Ülkemizin başı sağ olsun. Kendisi ile sürekli görüşüyordum. Çok iyi birisiydi, işine son derece bağlı ve çalışkandı. Son dönemde tayini çıktı ve İstanbul’a gitti. Anne ve babası da bir süredir oğullarının yanında kalıyordu” dedi. 2 Çocuk babası olan şehidin cenazesi 12 Aralık Pazartesi günü Bozhane Camisinde ikindiye müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası Kestaneci Mahallesi’nde toprağa verilecek.

KARDEŞİNİ TRAFİK KAZASINDA KAYBETTİ

Öte yandan şehit Vefa Karakurdu’nun kardeşi Sabri Ferda Karakurdu’nun ise 2008 yılında Ereğli-Alaplı karayolunda geçirdiği trafik kazası sonucu 3 arkadaşı ile birlikte hayatını kaybettiği öğrenildi.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 5 saat 34 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 20 saat 46 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 3 saat 47 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
7 gün 51 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
7 gün 25 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 18 saat 40 dakika önce AĞIR YARALI !
4 gün 5 saat 8 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 23 saat 15 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 14 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
3 gün 2 saat 41 dakika önce KAZA ; 2 YARALI