Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

’Şeffaf Ve Hesap Verilebilir Olmalıyız’

’Şeffaf Ve Hesap Verilebilir Olmalıyız’

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde Zonguldak, Ereğli, Alaplı ve Kozlu’daki gazetecileri ağırladı.

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, bölgedeki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde bir araya geldi.

Büyük Anadolu Ereğli Otel’de dün akşam gerçekleşen etkinliğe Zonguldak, Ereğli, Alaplı ve Kozlu’da çalışan 60’ın üzerinde çalışan gazeteci ile Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav, Kdz.Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı İ.Necati Günay, Alaplı Gazeteciler Derneği Başkanı Doğan Bostancı ve Kozlu Gazeteciler Derneği Başkanı Tansel Kardeş katıldı.

CEMİYET VE DERNEK BAŞKANLARINDAN BAŞKAN UYSAL’A TEŞEKKÜR

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav, Kdz.Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı İ.Necati Günay, Alaplı Gazeteciler Derneği Başkanı Doğan Bostancı ve Kozlu Gazeteciler Derneği Başkanı Tansel Kardeş, yaptıkları konuşmada 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde il genelindeki gazetecileri bir araya getirdiği için Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a teşekkür ettiler.

SERBEST KÜRSÜ’DE KONUŞTULAR..

Gazeteciler gecesinde alışagelmişin dışında bir uygulamaya imza atan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ’Serbest kürsü’ kurarak, geceye katılan tüm gazetecilere ’İstediğiniz eleştiriyi, tenkiti, sormak istediğiniz ne varsa, yüz yüze karşınızdayım. Söz alıp her kes konuşabilir. Yazmak istediklerinizi buradan sorarak yanıtlayayım” dedi.

Gazeteciler Altan Akçakese, Hüseyin Aksakal, İsmet Keskin, Mehmet Öztürk, Sinan Kabatepe ve Nebahat Halıcıoğlu Serbest kürsüde söz alarak görüş ve tenkitlerini dile getirdiler.

’ŞEFFAF VE HESAP VERİLEBİLİR OLMALIYIZ, SAYGI DUYMALIYIZ’

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’da gazetecilerin gününü kutlayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi; “Biz her zaman şunu söyledik, kamu görevine talip olanlar her zaman açık, şeffaf ve hesap verilebilir olmalı. Bende bunu yapıyorum. Burada gazeteci arkadaşlarımız konuştu içinden gelenleri söylediler. Herkesin anlattığı farklı. Ancak görüyoruz ki, biri konuşurken diğeri ona tahammül edemiyor. Demek ki şu, farklı görüşlere, farklı desenlere saygı göstermeliyiz. Muhaliflik olacak. Zaten tartışmamıza, hayatımıza renk katan zıtlıklardır. Örneğin birimiz siyahı, birimiz beyazı sever. Birisi yaz mevsimini sever, birisi ilk baharı sever. Peki sevmek zorunda mıyız hepsini. Hayır, birbirimizin görüşlerine, farklı desen olmaya alışmamız lazım. Buna alışırken de konuşmamamızı, ötekileştirmeyi, ayrıştırmayı, kalp kırmayı gerektirmez. Birbirimizin görüşlerine saygı duymalıyız. Sizin görüşlerinize ben saygı gösteriyorsam, sizin de benim tercihlerime saygı göstermeniz gerekir. Yerel basın, bir noktada şehrin imajını da düşünmeli. Dışarıda sizin yazdıklarınızla şehrimizi takip eden insanlarımız var. Her gün kötü, her gün kötü yazmak bu şehrin imajına zarar verir. Saat bile günde 2 kere doğruyu gösteriyor. Eleştiriye evet ama, yalan, iftira ve hakaret olduğu zaman olmaz” dedi.

Başkan Uysal, kürsüden gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Kent Meydanına cami projesiyle ilgili bir soruya, “Ne olursa olsun o camiyi oraya yapacağız” diyen Uysal, ’Zonguldak’ın Büyükşehir olmasıyla’ ilgili bir soruya da ’Şuanda öyle netleşmiş bir şey yok. Bana sorarsanız cevabım Ereğli il olsun olur’ dedi.

Yemeğin ardından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle Başkan Hüseyin Uysal, gazetecilere çeşitli hediyeler takdim etti. Etkinlikte Belediye Başkan Yardımcıları Esra Alpago, Ayhan Atay, Hüseyin Ağlar ve Atilla Bulak da hazır bulundu. 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo