Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SAVAŞTAN YÜRÜYEREK KAÇAN AFGANLAR, YARDIM BEKLİYOR

SAVAŞTAN YÜRÜYEREK KAÇAN AFGANLAR, YARDIM BEKLİYOR

Yakacak ve yiyecek sıkıntısı çeken aileler, vatandaşların yardımları ile hayata tutunmaya çalışıyor!


Afganistan’daki savaÅŸtan kaçarak Zonguldak’ın Alaplı ilçesine gelen 50 kiÅŸilik aile, hayırseverlerden yardım bekliyor.
Ãœlkelerindeki savaÅŸtan ’yürüyerek’ kaçan ve yaklaşık 5 ay önce Karşıyaka Fatih Mahallesi’ne gelen 50 kiÅŸiden oluÅŸan 5 Afgan aile, yaÅŸam mücadelesi veriyor. Mahalle sakinlerinin kendi imkanları ile destek verdiÄŸi aileler, yaklaÅŸan kış mevsimi öncesinde kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor.
Aileler adına gazetecilere konuÅŸan Abdul Zada, savaÅŸtan kaçarak Türkiye’ye yürüyerek geldiklerini söyledi. Türkiye’ye sığınmak sorunda kaldıklarını, Alaplı’da yaÅŸamaya çalıştıklarını anlatan Zada, şöyle dedi:
"Ãœlkemizdeki savaÅŸ halkımızı çok etkiledi. Zor günler geçirdik. Bu nedenle Türkiyeye gelmeye karar verdik. Afganistan da asker olan 2 aÄŸabeyim ÅŸehit oldu. Yürüyerek günlerce yol katederek geldiÄŸimiz Türkiye’de ne yapacağımız bilmiyorduk. Alaplı ilçesine gelerek burada bir binada ikamet etmeye baÅŸladık. Geçimimizi gündelik iÅŸler yaparak saÄŸlıyoruz. Ama oldukça kalabalık bir aile olduÄŸumuz için çok zor geçiniyoruz. Küçük bebeÄŸi olan ailelerimiz var. Evlerimizde sobamız yok, önümüz kış, hayırseverlerden yardım bekliyoruz.”
DEVLETTEN YARDIM Ä°STEDÄ°
Afganlı ailelere sahip çıkan mahalle sakinlerinde Melike Gökay ise ÅŸu sözlerle konuÅŸtu: “Biz birkaç hayırsever arkadaÅŸla, onlara elimizden geldiÄŸi ölçüde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ailelerin akla gelebilecek ne varsa her ÅŸeye ihtiyaçları var. Önümüz malum kış ayı, bizler kışa hazırız ama onlar deÄŸil, Her bir ailenin de ne bir sobası ne de sobaya yakacak bir ÅŸeyleri yok maalesef, Hepimiz Müslüman’ız onlar bizim kanayan yaramız herkesin yapacak bir ÅŸeyleri vardır diye düşünüyoruz. Biz vatandaÅŸ olarak elimizden geleni yapmaya çalışsak da yetemiyoruz. Biz bu ailelerin burada olduklarını ve yardım beklediklerini herkese duyurmak istedik. Lütfen bu ailelere devletimiz yetkilerinin ve hayırsever iÅŸadamlarımızın ve vatandaÅŸlarımızın yardımcı olmalarını bekliyoruz.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo