Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SATIŞ REKORLARI KIRDI!.

SATIÅž REKORLARI KIRDI!.

Küresel çelik sektöründeki zorlu koşullara rağmen 2015 yılını üretim ve satış rekorlarıyla geride bırakan Erdemir Grubu, 2016 yılının ilk çeyreğinde de başarılı performansını sürdürdü.

 

Küresel çelik sektöründeki zorlu koÅŸullara raÄŸmen 2015 yılını üretim ve satış rekorlarıyla geride bırakan Erdemir Grubu, 2016 yılının ilk çeyreÄŸinde de baÅŸarılı performansını sürdürdü. Aktif büyüklüğü 6,4 milyar USD olan ve Avrupa BirliÄŸi’ne üye ülkelerin üreticileri içinde 3. büyük demir-çelik üreticisi unvanına sahip Erdemir Grubu, 2016 yılının ilk çeyreÄŸini 124 milyon dolarlık FAVÖK (Faiz Amortisman ve Vergi Öncesi Kar) rakamıyla kapattı. Yurtiçi ve ihracat olmak üzere toplam satış miktarını bir önceki yıla göre % 15 yükselten Erdemir Grubu, toplam nihai ürün üretimini ise % 7 arttırdı. 2015 yılı sonunda 40’tan fazla farklı ülkeye ulaÅŸan ihracatı ve yurt dışında açtığı ofisleriyle de “dünya klasında bir ÅŸirket” olma hedefine adım adım ilerleyen Erdemir Grubu, 2016 yılında 461 milyon dolarlık yeni yatırım yapacak.

Yılın ilk üç ayında Türkiye iç piyasasında tüketim artışı nedeniyle ithalat baskısı sürerken, Erdemir Grubu ilk çeyrek sonuçlarını kamuoyuyla paylaÅŸtı. 2016 yılının ilk çeyreÄŸinde sıvı çelik üretimini geçtiÄŸimiz yılın aynı dönemine göre % 13 artıran Erdemir Grubu, toplam nihai ürün üretimini ise aynı döneme göre kıyasla % 7 arttırdı. 2016 yılının ilk çeyreÄŸini 124 milyon dolarlık FAVÖK’le (Faiz Amortisman ve Vergi Öncesi Kar) tamamlayan Erdemir Grubu, 875 milyon dolar) net satış geliri elde etti. Erdemir Grubu, yassı ve uzun mamul satışlarında da geçen yılın aynı dönemine göre daha yüksek bir performans gösterdi.

Erdemir Grubu Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ali Pandır, küresel çelik sektöründe ham çelik üretimindeki azalma eÄŸiliminin sürdüğünü, ancak Türkiye çelik sektöründe yılın ilk üç aylık döneminde az da olsa üretim artışı gerçekleÅŸtiÄŸini söyledi. Türkiye çelik tüketimindeki artışın devam ettiÄŸini belirten Pandır;  “Tüketimdeki artış nedeniyle ithalat miktarı da yüksek seyrini koruyor. Ä°hracattaki sınırlı iyileÅŸmeye raÄŸmen, ihracatın ithalatı karşılama oranı düşüyor ve ülkemizin net çelik ithalatçısı konumu pekiÅŸiyor. Türkiye’de yılın ilk 2 ayında önceki yılın aynı dönemine göre yassı ürün ithalatı % 22 arttı” dedi.

Küresel çelik sektöründe yılın ilk üç ayında bazı olumlu geliÅŸmelerin de yaÅŸandığını ifade eden Ali Pandır, Çin yerel piyasasındaki iyileÅŸmenin, 2015 yılına kıyasla özellikle fiyatlarda bazı deÄŸiÅŸimleri beraberinde getirdiÄŸini söyledi. Yılın kalan dönemi içinse yurt içinde ve yurt dışında göstergelerin belirsizliÄŸini koruduÄŸunu vurgulayan Pandır, “Zorlu koÅŸulların hakim olduÄŸu 2015 yılında baÅŸlattığımız yatırım projelerimiz, 2016 yılında hız kazanarak sürüyor. Erdemir Grubu olarak hedeflerimiz doÄŸrultusunda ilerliyoruz. Bununla birlikte ham çelik kapasite kullanım oranımızın dünya ortalamasının oldukça üzerinde seyretmesi global arenada mücadele eden bir Türk ÅŸirketi olarak bizi gururlandırıyor” açıklamasında bulundu.

2015 yılının ilk çeyreÄŸinden farklı olarak Kuzey Amerika ülkelerine yılın bu döneminde hiç ihracat yapmamalarına karşın özellikle yassı ürün ihracatlarını yaklaşık 2 kat arttırdıklarına dikkat çeken Pandır, “Yılın ilk çeyreÄŸinde yassı ürün ihracatında AB ülkelerinin payı % 67’ye yükseldi. Bununla birlikte OrtadoÄŸu ve Kuzey Afrika ülkelerine de yaptığımız yassı ürün ihracatı da yaklaşık 3 katına çıktı. ” dedi

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo