Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SARIKIZ YILDIZ’I YÜRÜTMEK İÇİN SEFERBER OLUNDU

SARIKIZ YILDIZ’I YÜRÜTMEK İÇİN SEFERBER OLUNDU

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-



Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde, araç çarpması sonucu arka ayakları çürüyen ve sonrasında ise ampütasyon edilen köpeÄŸe, 1500 lira deÄŸerinde özel aparat bağışlandığı bildirildi.
Karadeniz EreÄŸli Gönülden Hayvan Sevenler DerneÄŸi BaÅŸkanı Belgin Alcan, EreÄŸli FM’e açıklamasında, ilçenin Åžamlar köyünden ‘yardım’ çaÄŸrısı aldıklarını söyledi. “Yıldız Sarıkız” adı verilen bir köpeÄŸe otomobil çarptığı, sonrasında ise köylünün kendi imkanları ile iyileÅŸtirmeye çalıştığı hayvanın kötüye gittiÄŸini belirten Alcan, şöyle dedi:
PEK ÇOK KİŞİ SEVGİSİNİ VERDİ
“Åžamlar köyünde DerviÅŸ Bey’in sokakta baktığı, kaybolup bir süre sonra geriye arka ayaklarının kötü ÅŸekilde geri getirildiÄŸi köpek, yaÅŸam mücadelesi vermeye baÅŸladı. KöpeÄŸe araba çarptığını düşünüyoruz. Birçok yerden yardım istenmiÅŸ. Ama DerviÅŸ Bey’inde saÄŸlık problemleri olduÄŸu için en son bize ulaÅŸtı. KöpeÄŸi bize teslim etti.
Bizde yaklaşık bir buçuk aydan beri ilgilenmeye çalışıyoruz. Bir bankada çalışan Huriye Hanım, onun sağlık sorumluluğunu aldı. Uzun süre evinde baktı, bakımıyla ilgilendi. Ayakları bir türlü düzelmeyip çürümeye başlayınca ameliyat olmak zorunda kaldı.
YUVA ARANIYOR
Åžuan gayet iyi, keyfi yerinde. Tek problem arka ayaklarının olmayışı. Dernek üyelerimizden EreÄŸli Devlet Hastanesi doktorlarından Handan Nalbant, bir aparat getirttirdi. Tekerlekli bir aparat bu. Yıldız’a yuva olabilecek imkanları uygun gerçek bir can dostu varsa lütfen bize ulaÅŸsın. Çok sevimli, çok mülayim, çok saÄŸlıklı. Tek problemi arka ayaklarının olmamasıdır. Gün içinde, özel aparatını çıkartacak, onunla ilgilenecek kimse varsa son derece mutlu yaÅŸayabilir. Lütfen Karadeniz EreÄŸli Gönülden Hayvan Sevenler DerneÄŸi’ne ulaşın.”
ÖZEL YÜRÜTEÇ ALINDI
EreÄŸli Devlet Hastanesi doktorlarından Handan Nalbant tarafından temin edilen maddi deÄŸeri yüksek aparatın Sarıkız Yıldız’a uygulanacağına da anlatan BaÅŸkan Belgin Alcan, “dernek üyesi Handan Nalbant, Sarıkız Yıldız için yürüteç alıp bağışladı. Bu aparat çok önemli çünkü onun hareket kabiliyetini arttıracak. Bu aparatlar 1500 lira civarındadır. Bu tür ÅŸeyleri dernek olarak karşılamaya çalışıyoruz ama hayırseverlerin her zaman desteÄŸine ihtiyacımız var” diye konuÅŸtu.
OPERASYONU YAPAN DOKTOR ANLATTI
Ampütasyon iÅŸlemini gerçekleÅŸtirilen TürkoÄŸlu Veteriner KliniÄŸi sahibi Dr. Hakan TürkoÄŸlu ise Sarıkız Yıldız’ın son durumuna iliÅŸkin, “dolaşım sisteminde sıkıntılar olduÄŸu için bacağında hüre ölümleri gerçekleÅŸmiÅŸ. Dirsek bölgelerinden ampütasyon operasyonu yaptık. Operasyon çok baÅŸaralı geçti. Åžuanda genel saÄŸlık durumu gayet iyi. Onun için bir yürüteç alındı. Bundan sonraki hayatına mutlu bir ÅŸekilde devam edecek” ifadelerini kullandı.

 

SARIKIZ YILDIZ’I YÜRÜTMEK İÇİN SEFERBER OLUNDU

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo