Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Sanıklara müebbet hapis

Sanıklara müebbet hapis

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Bolu’da yaÅŸayan41 yaşındaki Murat Güler’i cebindeki ‘geçersizdir’ yazılı paraları gerçek zannederek çalmak için öldüren 3 zanlıya, müebbet ve 10’ar yıl hapis cezası verildi. 
Olay, 2017 yılı Aralık ayında Yenicepınar Köyü Çambaşı mevkisi maden ocağı yolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, orman yolu üzerinde yarı çıplak halde erkek cesedi gören vatandaÅŸlar durumu jandarma ekiplerine haber verdiler. Olay yerine gelen ekiplerin yaptıkları çalışma sonrası, Murat Güler’in başına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü belirlendi.
Ä°l Jandarma Komutanlığı ve Ä°l Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro ekiplerinin birlikte yürüttükleri soruÅŸturma sonucunda Murat Güler’in cinayetiyle ilgili şüpheli Volkan Mısırlı, UÄŸur Özdamar ve Eray Erdi isimli ÅŸahıslar kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. 
Şüpheliler ifadelerinde, Murat Güler'i cebindeki 200 TL'lik 2 deste banknot yüzünden öldürdüklerini itiraf ederek, paraların üzerindeki 'geçersizdir' ibaresini görmediklerini, gerçek sandıkları paralar yüzünden cinayeti iÅŸlediklerini söyledi. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
Bolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Bir suçu gizlemek veya baÅŸka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme', 'Birden fazla kiÅŸi tarafından gece vakti birlikte yaÄŸma' suçundan yargılanan 3 zanlının karar duruÅŸması görüldü. Sanıklardan Volkan Mısırlı, "Olaydan dolayı piÅŸmanım. Öncelikle beraatimi, mahkemeniz aksi kanaatteyse tahliye talip ediyorum" dedi. 
Sanık Eray Erdi ise, “Ben arkadaÅŸ kurbanıyım. Kesinlikle bu eylemin içinde yer almadım. Öldürme kastıyla hareket etmedim. Bir hafta önce annem geçirdiÄŸi trafik kazası nedeni ile yoÄŸun bakıma alındı. Kız kardeÅŸim tek başına kaldı. Ben önce Allah'ın sonra da sizin adaletinize sığınıyorum. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum” ifadelerini kullandı. 
Sanık UÄŸur Özdamar da suçu diÄŸer iki arkadaşının üzerine atarak, “Ben ne biliyorsam doÄŸrusunu anlattım. Eray ve Volkan ile birlikte ilk baÅŸta anlaÅŸtığımız ifadeyi verdim. Fakat daha sonrasında gerçekleri anlatmaya karar verdim. Kesinlikle öldürme kastıyla veya maktulü yaÄŸmalama kastıyla hareket etmedim” dedi. 
Mahkeme heyeti 3 sanığa da 'bir suçu gizlemek veya baÅŸka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme', 'birden fazla kiÅŸi tarafından gece vakti birlikte yaÄŸma' suçlarından müebbet ve 10'ar yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın1
gülücük0
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo