Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SAHTE BAKLAVA NASIL ANLAŞILIR?

SAHTE BAKLAVA NASIL ANLAÅžILIR?

Ramazan ve bayramların vazgeçilmez tatlısı baklava hakkında uzmanlardan uyarı geldi. Sahte baklavayı anlamayın yolları...

Merdiven altı üretilen baklavanın kilosu 10 lira. Bu ürünler sağlığımızı tehdit ediyor.
 
Baklavalarıyla bilinen bir firmanın yönetim kurulu başkanı Burhan Dinçerler , baklava yapımında kullanılan malzemelerin önemine vurgu yaptı. Kaliteli baklavanın kilosu 40-50 liraya satılırken, markasız, merdiven altı olarak tabir edilen yerlerde üretilen baklavanın ise 10 liraya dahi bulunabildiğini; bu ürünlerin ise halkın sağlığını önemli ölçüde tehdit ettiğini belirtti.
 
Baklavada yer fıstığı ve bezelye hilesi
 
Tüketiciye en kaliteli ürünü sunmayı ilke edinen Burhan Dinçerler , ucuza imal edilen baklava ile Hacı Sayid ’in 40 ÅŸubesinde satılan baklavası arasında fark olduÄŸunu söylüyor. Görüntü itibariyle baklavaya benzeyen, sadece tadı ile anlaşılabilecek ve merdiven altı firmalarda üretilen baklavalarda Antep fıstığı yerine bezelye; ceviz yerine ise yer fıstığı kullanılıyor.
 
“Fazlası Mide Kaynatır”
 
Dinçerler, usta ellerde yapılmayan baklavanın saÄŸlığı tehdit ettiÄŸini vurguluyor ve devam ediyor: Baklavayı ıslatmak için kullanılan Mısır ÅŸurubu ve ÅŸerbet harmanlanınca baklavada ÅŸekerlenmeyi de önlüyor. Fakat yanlış harmanlanması ve mısır ÅŸurubunun fazla kullanılması boÄŸaz ve midede kaynama yapar.
 
 
 
(milliyet.com.tr)
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo