Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SAĞNAK YAĞIŞ ETKİLİ OLDU

SAÄžNAK YAÄžIÅž ETKÄ°LÄ° OLDU

Akşam 18:00 sularında başlayan sağnak yağış Demirciler çarşısını sular altında bıraktı.Çok sayıda iş yerini su bastı, belediye ekipleri alarma geçti.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, akşam saatlerinde yaşanan sağnak sonrası yaşanan olumsuzluklara belediye ekiplerinin müdahalede bulunduğunu bildirdi.


Uysal, yağıştan en fazla etkilenen Müftü Mahallesi Demirciler Sokak ve çevresinde incelemeleri sırasında Hakimiyet’e yaptığı açıklamada, bölgedeki alt yapının yetersiz olduÄŸunu söyledi.
Yaptıkları incelemelerde, logarların suyu yeteri kadar alamadığını tespit ettiklerini belirten Uysal, şöyle dedi:
“Bunları deÄŸiÅŸtireceÄŸiz. ArkadaÅŸlarımızla yapacağımız toplantı sonrası gerekli çalışmayı yapacağız ve en kısa zamanda bitireceÄŸiz. Belediye ekiplerimiz saÄŸnakla birlikte EreÄŸli’nin her bölgesini dolaÅŸtılar. Gülüç Irmağından, Kabasak Deresi’ne, KöseaÄŸzı mevkisine kadar bütün alanda ekiplerimiz var. 20 yerden ihbar aldık ancak yapılan incelemelerde her hangi bir tehlike oluÅŸmadığını belirledik. Ekiplerimiz gerekli müdahaleleri yaptılar.”
Bu arada, bazı belediye yetkilileri, şehir içindeki alt yapıda bulunan atık su kanallarının Pençes deresine aktığını, deredeki su seviyesinin yükseldiği durumlarda ise akıntının oldukça azalmasının, logarlardan taşmalara neden olduğunu ifade ettiler.
BaÅŸkan Uysal’ın incelemelerine bazı belediye baÅŸkan yardımcıları ile daire müdürleri de eÅŸlik etti.

EKİPLERİN ÇALIŞMALARI
Bu sırada, EreÄŸli Belediyesi Ä°tfaiye ve Temizlik ekipleri, özellikle yağıştan ağır etkilenen Demirciler Sokak ile Eski Ä°tfaiye Caddesi’ndeki iÅŸ yerlerinde çalışma yaptı.
Gerek zemin katlarda, gerekse bodrum katlarda ki su baskınlarına arasözlerle destek veren belediye ekipleri, bir yandan da logar kapaklarını tamamen açarak yağmur sularının hızlı gitmesini sağladı.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo