Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

YENİ KAYMAKAM FARKI!..

YENÄ° KAYMAKAM FARKI!..

EreÄŸli Ä°lçesi Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu baÅŸkanlığında ’Karadeniz EreÄŸli Ä°lçesi Birim Amirleri’ toplantısı gerçekleÅŸtirildi.

MadenoÄŸlu, Ä°lçe Müftülüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda, toplantıya katılan 45 birim amiri ile bazı belediye ile oda baÅŸkanlarına hitaben yaptı konuÅŸmada, 2 aylık görev süresinde EreÄŸli’nin bazı ’kritik’ soranlarını belirlediÄŸini söyledi.

SORUNLARI, 4 BAÅžLIKLA TOPLADI
MadenoÄŸlu, katılımcıların tek tek kendilerini tanıtmasının ardından yaptığı ’giriÅŸ’ konuÅŸmasında, belirlediÄŸini ifade ettiÄŸi ’trafik’, ’eÄŸitim’, ’istihdam’ ve ’köy yolları’ baÅŸlıklarına iliÅŸkin ÅŸunları aktardı:
“Önemli bir trafik sorunu var, çözümü için ciddi anlamda çalışmalar yapacağız. Ä°lgili kuruluÅŸlardan alınacak temsilciler ile ilçenin trafik sorununu masaya yatıralım. Sorunlar neden kaynaklanıyor, trafik akışı neden yoÄŸun, yanlış uygulamalar var mı? Enine boyuna masaya yatıralım. Seçimlerden sonra yapacağımız bir toplantıda bu konuyu çözmeye çalışalım.

EĞİTÄ°M VE Ä°Åž KONUSU…
Okullarımızın çoğu ikili eğitime sahip, çift eğitim yapıyoruz bu da önemli sorunlarımızdan bir tanesi. Bunu da zamanla aşmaya gayret edeceğiz. İstihdam! İş alanlarının darlığı ve bazı kuruluşlara girmek için sıra beklemede oluşumuz başka iş alanları bulmada zorlanmamız kendi işimizi kurma konusunda isteksiz davranmamız buna benzer sorunlar istihdam ile ilgili sorunlar olarak ortaya çıkıyor.

KIRSALIN, SU VE ELEKTRÄ°KTEN ÖNCE ’YOL’ TALEBÄ°
Birçok köyümüzde kanalizasyon ve foseptik çukur yok. Yollarımızda sıkıntılarımız var, asfaltlanma oranı olarak baktığımızda gerçekten de iyi bir noktada olduÄŸumuzu söyleyebiliriz. Altyapı ve yolların iyileÅŸtirilmesi, kalitesinin arttırılması konusunda ve yeni yapılacak altyapı tesisleri ile birlikte bu konuda eksikliÄŸimizi zaman içerisinde gidermek zorundayız. Çok önemli bir sorun EreÄŸli’yi Zonguldak’a baÄŸlayan yolun halen bitmemiÅŸ oluÅŸu önemli bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Bu yoldaki çalışmalar da devam ediyor. EreÄŸli-Devrek yolu bu karayolu da bizim köylere gittiÄŸimiz zaman vatandaşımızın suyundan, elektriÄŸinden önce bu yolu dile getiriyor.”

BELEDÄ°YE, ARAZÄ° ÃœRETMELÄ°
MadenoÄŸlu, üniversite öğrencilerinin varlığına deÄŸindiÄŸi konuÅŸmasında, mevcut ÅŸartlarda ’yurt’ probleminin yaÅŸandığına dikkat çekti. Devri üniversiteye yapılan eski hastane arazilerinin ’EreÄŸli EÄŸitim Kampüsü’ olarak kullanılmasıyla, öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının daha artacağını iÅŸaret eden Nazım MadenoÄŸlu, EreÄŸli Belediyesi’nin arazi üretmesi gerektiÄŸini yönünde deÄŸerlendirmede bulundu. MadenoÄŸlu, “mevcut fakülteleri oralara taşıma yerine oralara yeni fakülteler açmalarını istemekte hastanenin o deÄŸerli yerini üniversiteye veren deÄŸerli halkımızın önemli bir beklentisi ve umudu olarak karşımıza çıkıyor, oralara yeni fakülteler açılması gereÄŸi de sorunlarımızdan bir tanesi” diye konuÅŸtu.

ERDEMÄ°R’Ä°N, SPOR TESÄ°SÄ°NDEN ÃœCRET ALMASI KONUSU!! 
Kaymamak MadenoÄŸlu’nun, sorunların anlatılması yönünde verdiÄŸi direktifin ardından konuÅŸması sırası gelen EreÄŸli Ä°lçe Spor Müdürü Haydar Ãœzülmez, ilçedeki spor takımlarının, idman yapacak sahalarının azlığına deÄŸindi, ERDEMÄ°R stadından ise ücret talep edildiÄŸi için zora girildiÄŸini öne sürdü. Bazı katılımcımlar ise statta yürüyüş yapmak isteyenlerden de ücret talep edildiÄŸini iddia etti. MadenoÄŸlu, bu konuyla özellikle ilgileneceÄŸini ifade etti.    

Toplantıya Ereğli Belediye Başkan Vekili İbrahim Cöbek, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar, Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Tufan, Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Sertan Yalçın, Deniz Ticaret Odası Karadeniz Bölge Başkanı İrfan Erdem bazı kurum ve kuruluş birim amirleri katıldı.

HABERÄ°N İÇİNDEN:                                                     

-Ä°lçedeki göreve, AÄŸustos ayı içinde baÅŸlayan MadenoÄŸlu’nun, özellikle köylere önem verdiÄŸi, verdiÄŸi görevi takip ettiÄŸi, çalışmayı ve vatandaÅŸa hizmet etmeyi öncelik olarak kabul ettiÄŸi dillendiriliyor, anlaşılıyor.

-MadenoÄŸlu, yapılan Karadeniz EreÄŸli Ä°lçesi Birim Amirleri toplantısında söylediÄŸi, ’bu toplantı baÅŸlangıç, 2 ayda bir toplanıp neler yaptığımıza bakacağız’ demesi, O’nun sonuç almaya yönelik çalışan bir bürokrat olduÄŸunu adeta ispatlıyor.

-Toplantıda, bu sorun anlatımı sırasında, Erdemir’den bir temsilcinin toplantıya davet edilmediÄŸini fark eden MadenoÄŸlu, sonraki toplantıya Erdemir’i temsil eden bir yetkilinin davet edilmesi hususunda talimat verdi.

-Kamuoyunda ’iÅŸ bitirici’ yakıştırması yapılan MadenoÄŸlu’nun ’istekli’ ve ’vatandaÅŸ odaklı’ çalışma prensibi; halkın yüzünü güldürmeye en yakın ’Devlet adamı’ profili çiziyor.

-Önceki dönem kaymakamlarından çalışkanlığı ile bilinen Mustafa Ä°ngenç ile Aziz Ä°nci’den birkaç yıl sonra EreÄŸli’ye atanan Nazım MadenoÄŸlu’nun, göreve baÅŸlayalı yalnızca 2 ay olmasına karşın, ilçe sorunlarına hakim olması, vatandaÅŸa ayrıca güven verdiÄŸi kaydediliyor.

YENÄ° KAYMAKAM FARKI!..

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo