Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA!..

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA!..

SaÄŸlık Bakanlığından Grip Bilimsel Danışma Kurulu toplantısına iliÅŸkin yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’de görülen grip vakalarının deÄŸerlendirildiÄŸi belirtildi.

Grip hastalığının kış sezonunda aralık ayının sonundan itibaren görülmeye baÅŸlandığı anımsatılan açıklamada, takip çalışmalarında, bu sezon 2 bin 905 solunum semptomu olan hastadan alınan örneklerden bin 261’inde solunum yolu virüsü tespit edildiÄŸi, bunlardan 595’inde Rhino ve RSV gibi diÄŸer solunum yolu virüsleri, 463’ünde Ä°nfluenza A H1N1, 134’ünde Ä°nfluenza A H3N2 ve 38’inde influenza B virüsü bulunduÄŸu bildirildi.

"Bugüne kadar incelenen virüs kaynaklı solunum yolu hastalıklarının yaklaşık yüzde 16’sının Ä°nfluenza A H1N1, yüzde 24’ünün diÄŸer solunum yolu virüsleri kaynaklı olduÄŸu görülmektedir" ifadelerine yer verilen açıklamada, genetik analizlerde, Ä°nfluenza A H1N1 virüsünün önceki sezonlarda dolaşımdaki virüsler ile aynı olduÄŸu tespitine dikkat çekildi.

Mevcut aşı ve ilacın virüse karşı etkili olduğu vurgulanan açıklamada, "Ülke genelinde antiviral ilaç ve aşıya erişimde herhangi bir sıkıntı yoktur. Mevcut verilerin geçtiğimiz yıllardaki grip sezonu verileri ile karşılaştırılması yapıldığında farklı bir durum olmadığı, gribin olağan seyri içerisinde olduğu tespit edilmiştir" denildi.

Açıklamada, özellikle risk grubunda bulunanların aşılarını grip mevsimi boyunca yaptırabileceği belirtildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo