Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İŞTE AYRINTILAR

Ä°ÅžTE AYRINTILAR

TBMM Genel Kurulu’nda, Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK’lerde DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın 4 maddesi kabul edildi.

Kabul edilen maddelere göre, yurt dışında oturma veya çalışma izniyle en az 3 yıl süreyle bulunan Türk vatandaşları, 6 bin avro yerine bin avro ödeyerek askerlik yapmış sayılacak. Bu kişiler, 38 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar durumlarını gösteren belgelerle birlikte konsolosluk aracılığıyla askerlik şubelerine başvuracak ve bin avroyu defaten ödeyecek.

Söz konusu düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten önce dövizli askerlik hizmetinden yararlanmak üzere başvuranlar da bin avro ödeyecek. Dövizle askerlik hizmetinden yararlanmak üzere 38 yaşının sonuna kadar başvuruda bulunmamış veya başvurdukları halde ödemelerini tamamlamadıkları için dövizle askerlik hizmeti kapsamından çıkarılan yükümlüler de bin avro ödeyerek askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak. Bunların fazladan yaptıkları ödemeler iade edilmeyecek.

Albaylar hakkındaki emeklilik kararı

Bu arada, kadrosuzluktan emeklilik hükümlerine tabi ve 30 AÄŸustos 2016 itibarıyla subaylıkta 28, 29 ve 30. hizmet yıllarını dolduran albaylar hakkındaki emeklilik kararı, Yüksek Askeri Åžura (YAÅž) tarafından verilecek. 

TBMM Genel Kurulunda, Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde deÄŸiÅŸiklik yapan Torba Yasa Tasarısında, AK Parti Grup BaÅŸkanvekili CoÅŸkun Çakır tarafından verilen önergeyle deÄŸiÅŸiklik yapıldı. 

Buna göre, albayların emekliliÄŸiyle ilgili maddede, kadrosuzluktan emeklilik hükümlerine tabi ve 30 AÄŸustos 2016 itibarıyla 28, 29 ve 30. hizmet yılını dolduran albayların emeklilik kararı YAÅž tarafından verilecek. 

Kayıp kimlik kartı için 30 lira ödenecek

Tasarı, DeÄŸerli Kağıtlar Kanunu’nda da deÄŸiÅŸiklik yapıyor. Buna göre, kanuni bildirim süresi dışında doÄŸum nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı ve deÄŸiÅŸtirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 15’er lira, kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 30 lira ödenecek. 31 Aralık 2016’ya kadar verilen nüfus cüzdanlarından 8 lira kağıt bedeli alınacak.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo