Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

SADECE 10 DAKİKANIZI AYIRIN VE İZLEYİN…

SADECE 10 DAKİKANIZI AYIRIN VE İZLEYİN…

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


-HABER ÖNÜ-

Yaşamaya engelli olan özel bireylerin, herkesten çok yaşamaya hakkı var. Çünkü anne ve babalarının ortak bir duası var, “Allah’ım, yalvarırım çocuğumla benim canımı aynı anda al.”  Soruyorlar, “biz öldükten sonra çocuğumuza ne olacak?”
Sadece Ereğli’de yüzlerce özel birey var. Hepsinin birbirinden farklı özel ihtiyaçları var. Hiçbiri, kendi başına hayata tutunamıyor.
Anne ve babalar ise ‘biz öldükten sonra çocuğumuza ne olacak’ düşüncesinden kurtulmak istiyorlar. Vakıf kurmak istiyorlar… Ve ayrıca kurmak istedikleri “Yaşam Köyü” ile aileler hayata veda ettiğinde çocuklarını emanet edebileceği bir yuva, başka bir deyişle özel insanlara aile olabilecek kurum oluşturmak istiyorlar.

 

Karadeniz Ereğli’de bir gurup ‘gönüllü’ üniversite öğrencisi, özel bireylerin hayata tutunmalarına katkı sağlıyor.
Alınan bilgiye göre, Bülent Ecevit Üniversitesi Özel Eğitim Merkezi 3. Sınıf öğrencileri, Karadeniz Ereğli Gençlik ve Spor Merkezi’nde veriyor. Yaşları 7 ile 50 arasındaki çeşitli özel durumları bulunan kişilere el-ayak koordinasyonu, düşünme ve harekete geçme becerileri gibi egzersizler yaptıran öğrenciler, özel bireylere sahip ailelerin en büyük yardımcıları oluyor. Çocuklarını haftanın ‘kısıtlı’ günlerinde bu eğitimlere katabilen aileler; toplumda ikinci, üçüncü sıralara atılmak yerine ‘göz önünde’ olmak istiyor.
Özel aileler, Türkiye’nin birkaç şehrinde bulunan Yaşam Köyü’nün Karadeniz Ereğli’de olmasını istiyor. Bunun için mücadele başlatan aileler, Ereğli halkına sesleniyor, yardım bekliyor.      
Karadeniz Ereğli’de eşi Dilara Açıkgöz’ü kısa süre önce kanser nedeniyle kaybettikten sonra 19 yaşındaki otizmli oğlu Evren Açıkgöz’e hem annelik hem de babalık yapabilmek için emekliliğini isteyen öğretmen Nusret Açıkgöz, vakıf kurmak istiyor. Bunun için girişimlerini sürdüren Açıkgöz, daha sonrasında ise Yaşam Köyü’nü hayata geçirmek istiyor.  

ERDEMİR… BELEDİYE… TSO… STK’LAR…
Yaşam Köyü’nü kurabilmek için farkındalığı arttırmak geriyor. Çok büyük bir maddi kaynak gerekiyor. Ereğli’de pek çok STK var. Belediye var. Erdemir var. Siyasiler var. Ticaret ve Sanayi Odası var. Kent Konseyi var.  Ereğli’de iyi insanlar var. Hepsi bir araya gelirse…

-HABERİN İÇİNDEN-
Ailelerin korkuları ortada. İstedikleri belli. 
Dışarıda olan bambaşka bir hayat var. Bu hayatlardan çoğumuz bir haber.
Bu bir iyilik hareketidir ve hareketin fitili ateşlendi. Fikrinizi ortaya koyun. Hayatta bizden başka birileri daha var deyin.

-DURUM-
Vakıf kurmak istiyorlar, girişimleri başlattılar. Vakıf  kurulduktan sonra ise  Karadeniz Ereğli’ye “Yaşam Köyü” yaptırmak istiyorlar.  Aileler, hayata veda ettiklerinde çocuklarını emanet edebileceği bir yuva, başka bir deyişle “meleklere” aile olabilecek kurum oluşturmak istiyorlar.
Bu hareketin başını ise özel aileler adına eşini 5 ay önce kanser nedeniyle kaybettikten sonra otizmli oğlu Evren Açıkgöz’e hem annelik hem de babalık yapabilmek için emekliliğini isteyen öğretmen Nusret Açıkgöz yürütüyor.

Ereğli FM olarak, yaşananları kamuoyuna aktarmaya devam edeceğiz. Destek olun. Fikrinizi ortaya koyun. Hayatta bizden başka birileri daha var deyin.
Şimdilik sağlıkla kalın…   

 

 

SADECE 10 DAKİKANIZI AYIRIN VE İZLEYİN…

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
üzgün5
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo