13 o C Kdz. Ereğli

SAAT 18:00 ’DA BEKLİYORUZ!..

Gündem 8 yıl 1 ay 24 gün 7 saat önce 1373

Haberi Paylaşın

91.7 frekansından yayın yapan radyonuz Ereğli FM’de, “Fikri Kapan’la Burada Konuşalım” programında 8 Mart Kadınlar Günü ve kadına şiddet konuları konuşuldu.


Gazeteci Fikri Kapan’ın hazırlayıp, sunduğu programa konuk olarak katılan Cumhuriyet Kadınları Derneği Şube Başkanı Öznur Özkök ile Çağdaş yaşamı Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ayfer Sart, ’kadın neden şiddet görüyor’, ’kadına şiddetin engellenmesi için neler yapılmalı’, ’günümüz gençliğinde bayanın yeri’ gibi konular tartışıldı.
Kapan’ın, 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle çeşitli araştırma şirketlerinin anket sonuçlarından örnekler de verdiği programda konuklar, kadına şiddetin önüne ancak eğitim seviyesinin yükseltilmesiyle geçilebileceğine vurgu yaptılar.

KUTLANMAYACAK, TEPKİ VERİLECEK
Bayan Özkök ile Bayan Sart, görev yaptıkları derneklerinin kuruluş amaçları ile aktivitelerini de aktardıkları programda asıl dikkatleri ise bugün gerçekleştirecekleri etkinliğe çevirdiler.
Zira, bir çok dernek ve sivil toplum kuruluşunun aldığı kararla, bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamayacaklarını belirten Sart ile Özkök, şunları söylediler: “Ortaya çıkışında 129 kadın işçinin ölümü olan bir gün neden kutlanır anlamış değiliz. Kaldı ki son yıllarda ülkemizde artış gösteren kadına şiddet, taciz ve baskılar ortadayken böyle bir kutlama yapamazdık. Bunun için de, saat 18.00’de Çınaraltı mevkisinden sahil bandı boyunca Atatürk Anıtı önüne kadar elimizde çeşitli dövizlerle yürüyeceğiz. Burada saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okuduktan sonra da sessizce dağılacağız.
Hiçbir siyasi amacı olmayan bu etkinliğimizde, kadına destek için tüm halkımızı yürüyüşümüze davet ediyoruz.”

BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR
Öte yandan, bugün saat 12.00’de Cumhuriyet Kadınları Şubesi binasında toplanan dernekler; Cumhuriyet Kadınları Derneği Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Şubesi, Ereğli Hukukçular Derneği, Ereğli Lisesi Mezunları Derneği, Eğitim-İş İlçe Temsilciliği, Kandilli’liler Derneği, Sağlık Emekçileri İlçe Temsilciliği, Ereğli Sanat Kurumu Derneği, Alevi Bektaşi Kültür Derneği ve DSP ilçe örgütü başkan ve yöneticileri, yaptıkları ortak basın açıklamasıyla gerçekleştirecekleri yürüyüşe halkı davet ettiler.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 10 saat 49 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 2 saat 1 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 9 saat 2 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 6 saat 6 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 5 saat 40 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
7 gün 3 saat 19 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 23 saat 55 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 10 saat 23 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 4 saat 30 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
2 gün 7 saat 56 dakika önce KAZA ; 2 YARALI