14 o C Kdz. Ereğli

S&P ERDEMİR’İN KREDİ NOTUNU YÜKSELTTİ

Gündem 7 yıl 11 ay 8 gün 4 saat 57 dakika önce 1428

Haberi Paylaşın

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), Erdemir’in kredi notunu yükseltti. Konuyu değerlendiren ERdemir Y.K.Başkanı Ali Pandır, "Ulaştığımız başarılı finansal sonuçların kredi notumuza da artış şeklinde yansımasından dolayı mutluyuz” dedi.

Türkiye’nin en büyük çelik üreticisi Erdemir’in 2015 yılında yüksek karlılık sergilediğini, likidite pozisyonunu geliştirdiğini ve iç piyasada güçlü rekabetçi pozisyonunu koruduğunu belirten S&P, Erdemir’in kredi notunu (BB-)’den (BB)’ye çıkardı. Kredi notu artırımının Erdemir’in 2015 yılındaki güçlü operasyonel performansını yansıttığını vurgulayan S&P, şirketin görünümünü ise durağan olarak teyit etti.

S&P “SONUÇLAR BEKLENTİLERLE UYUMLU”

Erdemir Kurumsal İletişim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; S&P yaptığı açıklamada 2015 yılının ikinci yarısındaki zorlu piyasa koşullarına rağmen Erdemir’in kredi ölçümlerinin beklentilerle uyumlu gerçekleştiğini, Erdemir’in iç piyasadaki lider konumundan ve yüksek kapasite kullanım oranlarından yararlanmaya devam ettiğini söyledi. Erdemir’in yerel müşterilere yakınlığı ve esnek pazar stratejisiyle uluslararası rakiplerine kıyasla yüksek karlılığını sürdürdüğünü belirten S&P, Türk çelik sektörünün ise net ithalatçı konumunu sürdürdüğünü ifade etti. S&P Erdemir’in çelik sektörü ortalamasının üzerindeki karlılığını, güçlü nakit akışını ve likiditesini korumasını beklediğini belirtti.

PANDIR “BU SONUÇ 2020 VİZYONU EMİN ADIMLARININ GÖSTERGESİDİR”

Erdemir Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır ise, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, sunucun ’Dünya Klasında Şirket Olmak’ sloganı ile 2020 vizyonuna doğru atılan emin adımların bir göstergesi olduğunu dile getirdi. Pandır “Zorlu koşulların hakim olduğu ve Dünya’da bir çok çelik şirketinin büyük zararlar açıkladığı bir dönemde, kar eden çok az sayıdaki şirketten biri olmamız ve güçlü nakit pozisyonumuz ile ulaştığımız başarılı finansal sonuçların kredi notumuza da artış şeklinde yansımasından dolayı mutluyuz” dedi.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

1 gün 15 saat 1 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 3 saat 2 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
2 gün 23 saat 29 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
4 gün 22 saat 30 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
6 gün 4 saat 23 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 17 saat 37 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
3 gün 13 saat 7 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
5 gün 1 saat 56 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
6 gün 3 saat 7 dakika önce GÖKTEPE KAVŞAĞINDA KAZA !
5 gün 1 saat 47 dakika önce BAYGINLIK GEÇİRDİ !