Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

RÜYA GİBİ HİZMET

RÜYA GİBİ HİZMET

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karadeniz Ereğli Belediyesi’nce ilçede yaptırılan Türk Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimler Derneği, Maden Şehitleri Derneği ile LÖSEV'e tahsisi yapılan Dernek Evlerinin açılışı törenle gerçekleştirildi.
Derneklerin bulunduğu Erdemir Ofis Yolu mevkisindeki törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi. Öncesindeki Düzce’den gelen mehteran takımı gösterisi izletildi.

VALİ ERDOĞAN BEKTAŞ
Törene konuşan Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, katılıcılar ile birlikte aynı duyguları paylaştığını söyledi. Erdoğan, “çeşitli sosyal sorunlarımızın çeşitli mağdurları oluyor. Şehitlerimizin, hastalarımızın, gazilerimizin geride bıraktıklarının sorunlarının çözülmesi gerekiyor. Bugün burada, farklı birkaç olayın bir çırpıda çözüldüğünü görmek dolayı mutluyum. Hepimiz aynı his ve duygusallığı paylaşıyoruz. Denmek evlerinin yapılamasında katkısı olan başta Ereğli Belediyemiz olmak üzere Ereğli Demir ve Çelik tesisimizin genel müdürüne teşekkür ediyorum” ifadelerini kullardı.

HAMDİ UÇAR
AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar da, belediyecilik sadece yol, köprü, kanalizasyon ve kaldırım yapmaktan ibaret olmadığını belirterek, “belediyecilik, aynı zamanda sosyal belediyecilik zihniyeti anlayışı içinde bu tip faaliyetleri yapmaktır” dedi.

HÜSEYİN UYSAL
İlçenin AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise üç derneğin ortak özelliğinin üye sayılarının artmasını istememeleri olduğunu söyledi. Hizmeti Ereğli’ye kazandırdığı için mutlu olduğunu anlatan Uysal, şu sözlerle konuştu:
“Ben, gerçekten böyle güzel bir eseri kazandırdığımız için mutluyum. Herhalde, başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘gönül belediyeciliği’ dediği de aslında bu olsa gerek. Yolumuza böyle eserler ile devam etmeye kararlıyız. Çok teşekkür ediyorum.”

ARAŞTIRILSIN DEDİ!!!
Tören konuşmasında ilk söz verilen LÖSEV İl Temsilcisi Tarkan Atik, hasta olan her çocuğa ulaşacaklarını belirtti sözlerinde çok konuşulacak bir araştırmayı da gündeme taşıdı. Her gün 11 çocuğun hastalığa yakalandığını, Ankara’ya müracaat eden kanserli hastalarının çoğunun Zonguldak’tan geldiğini ifade eden Atik, şöyle dedi:
“Emin olun ki Ankara’ya kanserli hasta gittiğinde Türkiye’de bu oran Zonguldak bölgesinde yüzde 60’tır. Yani 100 hastadan 60’ı bizim bölgemizden gidiyor. Bu konunun üzerine düşülmesi ve bunun nedeninin araştırılmasının yapılmasını temenni ediyoruz. Her gün 11 çocuk ve her bir çocuğunun sadece bir yıllık maliyeti ailesine 1 trilyon liradır.”

KONDENJAN İSTEDİ
Maden Şehitleri Derneği Başkanı Çetin Yiğit ise Türkiye Taş Kömürü Kurumu’na işçi alınacağını hatırlatarak, “TTK’ya işçi alımı kesinleşti. Bundan sonraki süreçte maden şehidi çocuklarına yaş şartı anmaksızın kontenjan ayrılmasını istirham ediyorum” dedi.

ŞİİR OKUDU
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen de okuduğu şiir ve dua ile duyu dolu anlaş yaşattı.
Konuşmaların ardından dernek evlerini kendilerine tahsis eden Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a ve katkı sunan Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral’a teşekkür edilerek ve plaket takdim edildi. Yapılan dua ile birlikte tek tek dernek evlerinin açılış kurdelesi kesildi.

-KATILIM-
Törene Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Kdz. Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Huzeyfe Yücedağ, önceki dönem Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık, Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral, Kdz. Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, siyasi parti temsilcileri, kamu kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

RÜYA GİBİ HİZMET

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Erkan 1968

11 Ocak 2019 - 18:20

Çok güzel bi buluşma Allah lösemili olan kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsunrnKeşke alt taşeronda öalışan oyak pazarlamada çalışan işçilerimizin kadrolaşmalarındada bi arada bulunulsa nice insanların belli kişilerin iki dudağının arasından çıkacak olan laflar ne hayatlar kurtarıyor

Yorum Yazın

Canlı Radyo