Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Rus gemisindeki 6 mürettebat böyle kurtarıldı

Rus gemisindeki 6 mürettebat böyle kurtarıldı

Bartın’da sabah saatlerine batma tehlikesi geçiren Rusya bayraklı ticari gemideki personelin kurtarılma anları Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından paylaşıldı.


Edinilen bilgiye göre, Bartın Limanı 1 deniz mili batısında Rusya bayraklı Nefterudovoz 29M isimli ticari gemi, sabah 07.02’de, rüzgar ve ÅŸiddetli dalgalarla kıyıya sürüklendi. Gemiden gelen yardım sinyali üzerine harekete geçen Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, gemide bulunan 6 mürettebatının kurtarılması için çalışma baÅŸlattı. 1 Sahil Güvenlik helikopteri ile 1 Sahil Güvenlik Dalış, Emniyet, Güvenlik ve Arama Kurtarma Timi ile baÅŸlatılan çalışmalarla 6 mürettebat, botlarla ve helikopterle kurtarıldı. 
Ambulansa teslim edildi
Sahil Güvenlik ekiplerince görüntülenen kurtarma anlarında helikopterden sarkan kurtarma ekipleri, gemideki personeli helikoptere alıyor. Kurtarma vinci ile Sahil Güvenlik Helikopterine alınan 6 mürettebat, 08.45-09.30 saatleri arasında emniyetli ÅŸekilde Bartın Limanı’nda hazır bekleyen 112 Acil SaÄŸlık Ambulansına teslim ediliyor. 
Öte yandan 7 Ekim 2017 tarihinde Rostov’dan kalkan, 10 Ekim 2017 tarihinde Bartın Limanı’na yanaÅŸan gemi, burada 3 bin ton pik demiri limana boÅŸaltmış. Yükünü boÅŸaltmasının ardından Bartın Liman BaÅŸkanlığı tarafından geminin belgelerinin süresinin dolması ve makine arızası nedeniyle seyrine izin verilmemiÅŸ ve 13 Ekim 2017 tarihi itibariyle Bartın Limanı’nda yer olmadığı için demir sahasına demirletildi. 7 Kasım 2017 tarihinde Rusya tarafından bayrak devleti olarak sörvey denetimine tabii tutulan gemi, 8 Aralık 2017 tarihine kadar römorkörler tarafından çekilmesi yönünde hakkında rapor düzenlenmiÅŸ.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
şaşkın1
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo