RAMAZAN’DA MADENCİ OLMAK

Zonguldak’ta özel bir maden ocağında çalışan işçiler yılın ilk sahurunu yerin metrelerce altında yaptı.
Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde bulunan özel bir maden ocağında gece vardiyasında çalışan işçiler; domates, konserve, peynir, soğan, salatalık ve ekmekten oluşan sahur menüsünde sohbet ettiler.
Maden Mühendisi Bayram Barutçu, yerin yaklaşık 200 metre altında gazetecilere konuÅŸmasında, zor ÅŸartlarda hem oruç tutup hem çalıştıklarını ifade eden, “24 saat kesintisiz süren bir iÅŸimiz var. Dolayısıyla Ramazan ayı içerisinde vardiyalarımızda iftar ve sahur vakti dışarıdaki gibi olmayıp çakışabiliyor. İşimiz zor ağır ama biz inancımız gereÄŸi ibadetimizi yapmaya devam ediyoruz. Åžunu da biliyoruz ki yaptığınız iÅŸ ne olursa olsun ibadetin zor ÅŸartlarda yapılanının daha makbul olduÄŸunu biliriz” diye konuÅŸtu.
“BURASI DA BİZİM EVİMİZ”
15 yıllık maden işçisi Soner Tarhan ise “gönlümüz isterdi ki bu ilk sahurumuzda evimizde ailemizle birlikte yapalım. Ama bu senede böyle oldu. Her ÅŸey nasip kısmettir” derken 39 yaşındaki maden işçisi Ramazan Dirlik de domates, soÄŸan, biber ve konserveden oluÅŸan sofranın zengin sofrası olduÄŸunu söyleyerek ÅŸu sözlerle konuÅŸtu:
“Bir Ramazan ayına daha ulaÅŸtığımız için çok sevinçliyim. 15 yıldır yer altında orucumuzu açarız, sahurumuzu yaparız. Bizim için içerisi dışarısı fark etmiyor. Burası da bizim evimiz. Soframızda evimizde ne varsa o var. Domates, biber, soÄŸan, konserve var. Bu da bizim zengin soframız. Biz burada da bir aileyiz. Dışarıda bir ailemiz varsa madende de ailemiz var.”
İşçiler, yemek sonrası yapılan duaların ardından kömür kazmaya devam etti.





İlk Yorumu Siz Yazın!