14 o C Kdz. Ereğli

RAMAZAN PİDESİ REVAÇTA

Gündem 7 yıl 10 ay 26 gün 2 saat 3 dakika önce 2744

Haberi Paylaşın

Ereğli’de, Ramazan ayı dolayısıyla Ramazan Pidesi’ne rağbet arttı.İlçede fırın sektöründe hizmet veren Karabük Lüks Ekmek Fabrikaları sahiplerinden Muzaffer Akgül, talebin yüzde 100’üne yakın karşılık verebilecek şekilde üretim yaptıklarını söyledi.

Akgül, Müftü Mahallesi Uzun Çarşı Sokak ile Murtaza Mahallesi Hamamüstü Sokak’taki şubeleri olmak üzere iki ayrı fırında hizmet verdiklerini belirterek, şöyle dedi:
“Ana fırınımızda, ’kara fırın’ tabir edilen taş tabanlı odun ateşinde pişen ekmek ve pidelerimizi üretiyoruz. Diğeri ise doğalgaz ile işleyen ’matador’ olarak isimlendirilen fırınımızda üretim yapıyoruz. Esmer ekmek, pide ve mancar (karalahana) ekmeği, tam buğday, kepek ve mısır ekmeği, çavdar, yulaf, Trabzon buğdayı gibi çeşitleri bulunan yaklaşık 10 çeşit ekmek üretimimiz var.

RAMAZAN PİDESİ REVAÇTA
İçinde bulunduğumuz Ramazan dolayısıyla da Ramazan Pidesi en çok tercih edilen yiyecek oluyor. Sade, yumurtalı ve tırnaklı olarak satışa sunduğumuz pide çeşitlerimizi talebe göre susamlı yada susamsız yapabiliyoruz. Yasal gramaj olan 350 gramını 2 liradan müşteriye sunduğumuz pidelerde ’yumurtalı pide’ tercihinde ise satış fiyatımız 2 lira 50 kuruşa çıkıyor.

TERCİH SEBEBİ; TECRÜBEMİZ
Akgün, gazetecilerin ’neden sizi tercih etsinler?’ şeklindeki sorusunu ise şöyle yanıtladı:
“Müşterilerimizin bizi tercih etmelerinin sebebi; öncelikle 30 yıla ulaşan mesleki tecrübemizdir. 30 yıldır birlikte çalıştığımız ustalarımız var. Kendimizi bu konuda ispatlamış durumdayız. Ayrıca, pidelerimiz, odun ateşinde piştiği için lezzetlidir. İşçilik yanı sıra kullandığımız malzemeler, un çeşitlerimiz ve hamurlarımız kalitelidir.”

TALEBE YANIT VERİYORUZ
Karabük Lüks Ekmek Fırınları Sahiplerinden Muzaffer Akgün, talebin yüzde 100’e yakının karşıladıklarına dikkat çektiği konuşmasında, “ İftar saatlerimizde yoğun mesai ile çalışıyoruz. Sahur vaktinde de sıcak ekmek üretiyoruz. Bu işlem sırasındada her iki fırınımızı da kullanıyoruz. Dolayısıyla, halkamızı mağdur etmemek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu vesileyle, halkımızın ve İslam Alemi’nin ramazan Ayı’nı kutluyoruz” dedi.

RAMAZAN PİDESİ REVAÇTA

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

7 gün önce EREĞLİ'YE ACI HABER
10 saat 12 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 22 saat 13 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 13 saat 6 dakika önce AĞIR YARALI !
1 gün 18 saat 40 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
3 gün 17 saat 41 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
4 gün 23 saat 34 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 8 saat 18 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
3 gün 21 saat 7 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
4 gün 22 saat 18 dakika önce GÖKTEPE KAVŞAĞINDA KAZA !