Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

RAMAZAN’DA HAVA NASIL OLACAK?.

RAMAZAN’DA HAVA NASIL OLACAK?.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Hava sıcaklıklarının ramazan ayının ilk haftasında Türkiye genelinde uzun yıllar ortalamaları civarında olacağı beklenmektedir" denildi.

Meteoroloji yapılan açıklamada, geçtiğimiz hafta mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları artarak, yurdumuzun batısında mevsim normallerinin 2-5 derece üzerinde, doğusunda ise mevsim normalleri civarında seyrettiği vurgulandı.

Mevsim normallerinin Ä°stanbul’da 23, Ankara’da 24, Ä°zmir’de 30, Zonguldak’ta 27, Düzce’de 32, Bolu’da 30 derece olduÄŸu bu hafta en yüksek hava sıcaklıklarının Ankara ve Ä°stanbul’da 28-30, Ä°zmir’de 33-35 derece arasında olacağının tahmin edildiÄŸi bildirildi.

 

"RAMAZAN AŞIRI SICAK GEÇMEYECEK"

Açıklamada, "Bazı basın yayın organlarındaki, ramazan ayı ile yurdumuzun aşırı sıcak havanın etkisine gireceÄŸi haberlerinin aksine, hava sıcaklıklarının hafta sonundan itibaren azalarak, ramazan ayının ilk haftasında Türkiye genelinde uzun yıllar ortalamaları civarında olacağı beklenmektedir. Haziran ayının ikinci yarısında ise uzun vadeli tahmin verilerine göre hava sıcaklıklarının ülke genelinde artacağı ve haziran ayı ortalamalarının 1-3 derece üzerinde seyredeceÄŸi öngörülmektedir" denildi.

Bu illere kuvvetli yağış uyarısı

Öte yandan Meteoroloji bugün için bazı illere kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Açıklamada, "DoÄŸu Karadeniz’deki saÄŸanak ve gök gürültülü saÄŸanak yağışların öğle saatlerinden sonra Trabzon ve Rize’nin iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiÄŸinden yaÅŸanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, yıldırım, yerel dolu yağışı vb) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

 

takvim

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo