Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

MİSKET BÜYÜKLÜĞÜNDE 15’E YAKIN TAŞ ÇIKARILDI

MÄ°SKET BÃœYÃœKLÜĞÜNDE 15’E YAKIN TAÅž ÇIKARILDI

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Devlet Hastanesinde nadir olarak yapılan laparaskopik (kapalı) safra kesesi ameliyatıyla bir hastanın safra kesesinden misket büyüklüğünde 15’e yakın taÅŸ çıkartıldı.

Alaplı ilçesinde safra kesesindeki taÅŸlar nedeniyle sıkıntı yaÅŸayan hastanede görev yapan Recep TutuÅŸ’un eÅŸi Tülay TutuÅŸ(36)  ilçe Devlet Hastanesinde nadir olarak yapılan laparoskobik (kapalı) safra kesesi ameliyatı ile saÄŸlığına kavuÅŸtu

Alaplı Devlet Hastanesinde BaÅŸhekim Genel Cerrah Uzmanı Ozan Özlücan tarafından  baÅŸarılı bir operasyonla yapılan laparoskopik (Kapalı ) safra kesesi ameliyatıyla saÄŸlığına kavuÅŸan TutuÅŸ’un safra kesesinden misket büyüklüğünde 15’e yakın taÅŸ çıkartıldı. Bu sırada safra kesesindeki iltihap nedeniyle diÄŸer vucut organlarına yapışan safra kesesi yaklaşık 2 saat süren operasyonla alındı.

Ayda yaklaşık 30 ve üzeri çeşitli ameliyatların yapıldığı hastanede laparoskopik ameliyatlarda yapılıyor.

Gerek estetik görünüm, daha az enfeksiyon riski, daha az ağrı ve kısa sürede taburcu olma imkanı sunan Laparoskobik ameliyatların ilçede de yapılıyor olması olumlu bir gelişme olarak nitelendiriliyor.

Öte yandan vücudun 4 yerinden 1 santimlik kesiler ile girilerek yapılan Safra kesesi ameliyatını Alaplı Devlet Hastanesi Başhekimi Genel Cerrah Uzmanı Ozan Özlücan, 3 yerden kesiler yaparak gerçekleştirdi.

SaÄŸlığına kavuÅŸan Tülay TutuÅŸ, ameliyatı gerçekleÅŸtiren Alaplı Devlet Hastanesinde BaÅŸhekim Genel Cerrah Uzmanı Ozan Özlücan ve hastane personeline teÅŸekkür etti. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo