21 o C Kdz. Ereğli

"O PARAYA BUYURSUN KENDİLERİ YAPSINLAR "

Posbıyık, Kdz. Ereğli’nin acilen Afet Bölgesi ilan edilmesi çağrısında bulundu.

Gündem 9 ay 29 gün 13 saat 40 dakika önce 3438

Haberi Paylaşın

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kdz. Ereğli’nin acilen Afet Bölgesi ilan edilmesi çağrısında bulundu. Kdz. Ereğli’yi yeniden ayağa kaldırmak için mücadele edeceklerini söyleyen Başkan Posbıyık; “Ereğli tarihinin en büyük felaketini yaşıyor. Vakit geçirmeden, hemen acil bir şekilde Ereğli’nin Afet Bölgesi ilan edilmesi gerekir. Milletvekillerimize parti ayrımı gözetmeksizin sesleniyorum. Mecliste gereken girişimleri yaparak Ereğli Afet Bölgesi ilan edilmeli” dedi.

-EREĞLİ AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ-

Karaya vuran geminin itfaiye ekiplerinin yardımlarıyla 13 mürettebatı sağ salim dışarıya çıkardık. Aynı zamanda Yaraşlı Yörük’teki sel felaketinden ordan gelen selden araç içinde bulunan üç vatandaşımız yaşamını yitirdi. Yani Ereğli’de büyük bir felaket var. Ereğli’nin ayağının ayağa kalkması için bize yardım edilmesi lazım. Ancak sözlerle bu yardımların verileceği söyleniyor ama neticesini pek göremiyoruz. İki gündür İller Bankası Bölge Müdürlüğü ile konuşuyoruz. Bize 25 milyon lira para vermeye çalışıyorlar, İller Bankası yetkililerine sesleniyorum, 25 milyon liraya bahsettiklerimizi yapmamız mümkün değil. Ben bedava para da istemiyorum İller Bankası belediyenin bankası değil mi? Bana para versin. En az 100 milyon lira para lazım. Bu parayı da ben geriye faiziyle ödemesini yapayım. Ereğli halkı dilenci gibi para istemiyor, bize yardım edemiyorsanız bankadan faiziyle para verin biz de paramızı geriye ödeyelim ama şuanda halk perişan vaziyette. Esnafın bütün malları ziyan zebil oldu çamurun içinde kaldı.

Birçok işyeri ve evlerin bodrumları sularla dolu vaziyette. Motopomplarla boşaltmaya çalışıyoruz. Çamurları yıkamaya çalışıyoruz. Kışla ve Belen sanayi perişan vaziyette. Bunların ayağa kalkması için verilen emirlerin Sayın İç İşleri Bakanımızın vermiş olduğu emirlerin mutlaka yerine getirilmesi lazım. Ereğli’nin hemen vakit geçirmeden hemen Afet Bölgesi ilan edilmesini talep ediyoruz. Esnaflarımızın mağduriyeti, evlerimizin mağduriyeti, patlayan camlar, mahallelerdeki kanalizasyon, su gibi bütün altyapımızın sökülmesi mağduriyetimizin çok büyük olduğunu net bir şekilde ortaya koyuyor ve Ereğli Afet Bölgesi ilan edilsin.

-YIKIMI GİDERMEK İÇİN EN AZ 100 MİLYON LAZIM-

Şuanda Ereğli’yi toparlamak için elimizden geleni yapıyoruz. 600 personelimiz sahada, 20 motopomp var. Arasözler gelmeye başladı. İl özel idareden de geldi, belediyelerimizden de geldi. Allah razı olsun. Orman müdürlüklerinden geldiler. Ereğli’nin durumuna herkes üzülüyor. Ama üzülmekle olmuyor. Bize maddiyat lazım, para lazım. Sahil tamamen kırılmış vaziyette, bunun ayağa kaldırılmasını biz emek gücümüzle yaparız ama bize para lazım. Ya afet bölgesi ilan edin ya İller Bankası’ndan bize hibe gönderin veya bana borç versin devlet İller Bankasından geri ödemelerini yaparım. Şuan bana en az 100 milyon lira lazım. İller bankasının dediği gibi 25 milyona yapılabiliniyorsa buyursunlar kendisi yapsınlar.

"O PARAYA BUYURSUN KENDİLERİ YAPSINLAR "

Gündem

SON GÖREV

Gündem

TAKLA ATTI !

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 11 saat 43 dakika önce TRAFİK POLİSİNİ BÖYLE EZDİ !
6 gün 12 saat 38 dakika önce İNTİHAR GİRİŞİMİ !
3 gün 16 saat 5 dakika önce 2 KİŞİYE 30 YIL !.
4 gün 7 saat 1 dakika önce FACİADAN DÖNÜLDÜ !
2 gün 11 saat 16 dakika önce BALI'DA KAZA ; 2'Sİ AĞIR 3 YARALI !
13 saat 42 dakika önce BALI'DAKİ KAZADAN ACI HABER !
4 gün 6 saat 45 dakika önce TAKLA ATTI !
2 gün 14 saat 4 dakika önce ÇAVDARLI – UZUNMEHMET BAĞLANTI YOLU !
4 gün 6 saat 59 dakika önce BOZHANEDE KAZA !