20 o C Kdz. Ereğli

EREĞLİ FM'İN KONUĞU OLDU !

Uzman Diyetisyen Deniz Özsan, Ereğli FM’nin canlı yayın konuğu oldu.

Gündem 7 gün 4 saat 6 dakika önce 579

Haberi Paylaşın

Uzman Diyetisyen Deniz Özsan, Ereğli FM’de yayınlanan ve Ereğli FM Yayın Müdürü Arzu Tekin’in hazırlayıp sunduğu “Arzu ile Devri Âlem” programının canlı yayın konuğu oldu.

“Sonbaharda sağlıklı beslenme. Çocuklar için örnek kahvaltı ve beslenme çantası” konu başlıklarının ele alındığı programda konuşan Özsan, diyetin bir yaşam tarzı olduğuna vurgu yaptı.

“Diyet sürecinde yasak yok, ölçü var” ifadesine vurgu yapan Özsan,“Kışın hava erken kararıyor, sonbahar ‘dan kışa geçiş sürecinde de iştah kontrolü üzerine günlerin kısalması önemli faktör. Genelde diyete niyetlenenler Eylül’de başlar, aslında bu bir yaşam tarzı olmalı, Diyet bir yaşam tarzıdır, formu korur, keyif verir” dedi.

GÜNLER KISALINCA FİZİKSEL AKTİVİTE

Karbonhidrat isteğinin günler kısaldıkça artığına vurgu yapan Özsan, “Mevsimsel geçişlerde kan şekeri dengesi sıkıntısı yaşanabiliyor. İnsanlar kışın kilo alır, yazın korur. Bu süreçte fiziksel aktiviteyi arttırmak şart. En uygunu günde en az yarım saat yürüyüş. Fiziksel aktivite bir yaşam tarzı olmalı. İşin temelinde beslenme ve düzenli egzersiz yatıyor. Haftada en az 3 gün yürüyüş birer saat orta tempo ideal, her gün yürürseniz yarım saat. Diyete destek olan % 70 beslenme % 30 yürüyüş. Kilo vermeye karar verince sadece yürümek yetmez. Sürdürülebilir olan ne varsa onu yapmak lazım.”ifadelerini kullandı.

SU HAYATTIR

“Diyet sürecinde güne erken başlamak, erken uyunmak, kahvaltı yapmak, 3 gün fiziksel aktivite.” önemli detaylardır” diyen Özsan, “ Su tüketiminde günde 2 litrenin altına düşmeyin. Uyku düzeni de önemli , en az 7-8 saat şart .” dedi.

Özsan, okulların açıldığı süreçte öğrenciler için kahvaltı öğününün önemine de vurgu yaptığı konuşmasında “ Yaz tatili iştah problemi normal. Kahvaltı önemli. Beslenme çantasında tost, bir kutu süt, bir muz, 3-4 badem yada ceviz içi olabilir. Kahvaltı evde yapılabiliyorsa ideal olan yumurta baş tacı. anne sütünden sonra en sağlıklı besin. Peynir ,zeytin. Sağlıklı bir kahvaltı tabağı.” şeklinde konuştu.

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 22 saat 2 dakika önce İNTİHAR GİRİŞİMİ !
1 gün 21 saat 7 dakika önce TRAFİK POLİSİNİ BÖYLE EZDİ !
7 gün 15 dakika önce İŞTE YENİ YÖNETİM
3 gün 1 saat 29 dakika önce EREĞLİ'DE OPERASYON ; 2 KİŞİYE 30 YIL !.
3 gün 16 saat 25 dakika önce FACİADAN DÖNÜLDÜ !
1 gün 20 saat 40 dakika önce BALI'DA KAZA ; 2'Sİ AĞIR 3 YARALI !
3 gün 16 saat 9 dakika önce SOĞANLI RAMPASINDA TAKLA ATTI !
3 gün 16 saat 23 dakika önce BOZHANEDE KAZA !
1 gün 23 saat 28 dakika önce ÇAVDARLI – UZUNMEHMET BAĞLANTI YOLU !
3 gün 3 saat 19 dakika önce ŞANTİYE ŞEFİNE SON GÖREV