Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

"O PARAYA BUYURSUN KENDİLERİ YAPSINLAR "

"O PARAYA BUYURSUN KENDÄ°LERÄ° YAPSINLAR "

Posbıyık, Kdz. Ereğli’nin acilen Afet Bölgesi ilan edilmesi çağrısında bulundu.


Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık, Kdz. EreÄŸli’nin acilen Afet Bölgesi ilan edilmesi çaÄŸrısında bulundu. Kdz. EreÄŸli’yi yeniden ayaÄŸa kaldırmak için mücadele edeceklerini söyleyen BaÅŸkan Posbıyık; “EreÄŸli tarihinin en büyük felaketini yaşıyor. Vakit geçirmeden, hemen acil bir ÅŸekilde EreÄŸli’nin Afet Bölgesi ilan edilmesi gerekir. Milletvekillerimize parti ayrımı gözetmeksizin sesleniyorum. Mecliste gereken giriÅŸimleri yaparak EreÄŸli Afet Bölgesi ilan edilmeli” dedi.

-EREĞLİ AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ-

Karaya vuran geminin itfaiye ekiplerinin yardımlarıyla 13 mürettebatı saÄŸ salim dışarıya çıkardık. Aynı zamanda YaraÅŸlı Yörük’teki sel felaketinden ordan gelen selden araç içinde bulunan üç vatandaşımız yaÅŸamını yitirdi. Yani EreÄŸli’de büyük bir felaket var. EreÄŸli’nin ayağının ayaÄŸa kalkması için bize yardım edilmesi lazım. Ancak sözlerle bu yardımların verileceÄŸi söyleniyor ama neticesini pek göremiyoruz. Ä°ki gündür Ä°ller Bankası Bölge Müdürlüğü ile konuÅŸuyoruz. Bize 25 milyon lira para vermeye çalışıyorlar, Ä°ller Bankası yetkililerine sesleniyorum, 25 milyon liraya bahsettiklerimizi yapmamız mümkün deÄŸil. Ben bedava para da istemiyorum Ä°ller Bankası belediyenin bankası deÄŸil mi? Bana para versin. En az 100 milyon lira para lazım. Bu parayı da ben geriye faiziyle ödemesini yapayım. EreÄŸli halkı dilenci gibi para istemiyor, bize yardım edemiyorsanız bankadan faiziyle para verin biz de paramızı geriye ödeyelim ama ÅŸuanda halk periÅŸan vaziyette. Esnafın bütün malları ziyan zebil oldu çamurun içinde kaldı.

Birçok iÅŸyeri ve evlerin bodrumları sularla dolu vaziyette. Motopomplarla boÅŸaltmaya çalışıyoruz. Çamurları yıkamaya çalışıyoruz. Kışla ve Belen sanayi periÅŸan vaziyette. Bunların ayaÄŸa kalkması için verilen emirlerin Sayın İç Ä°ÅŸleri Bakanımızın vermiÅŸ olduÄŸu emirlerin mutlaka yerine getirilmesi lazım. EreÄŸli’nin hemen vakit geçirmeden hemen Afet Bölgesi ilan edilmesini talep ediyoruz. Esnaflarımızın maÄŸduriyeti, evlerimizin maÄŸduriyeti, patlayan camlar, mahallelerdeki kanalizasyon, su gibi bütün altyapımızın sökülmesi maÄŸduriyetimizin çok büyük olduÄŸunu net bir ÅŸekilde ortaya koyuyor ve EreÄŸli Afet Bölgesi ilan edilsin.

-YIKIMI GİDERMEK İÇİN EN AZ 100 MİLYON LAZIM-

Åžuanda EreÄŸli’yi toparlamak için elimizden geleni yapıyoruz. 600 personelimiz sahada, 20 motopomp var. Arasözler gelmeye baÅŸladı. Ä°l özel idareden de geldi, belediyelerimizden de geldi. Allah razı olsun. Orman müdürlüklerinden geldiler. EreÄŸli’nin durumuna herkes üzülüyor. Ama üzülmekle olmuyor. Bize maddiyat lazım, para lazım. Sahil tamamen kırılmış vaziyette, bunun ayaÄŸa kaldırılmasını biz emek gücümüzle yaparız ama bize para lazım. Ya afet bölgesi ilan edin ya Ä°ller Bankası’ndan bize hibe gönderin veya bana borç versin devlet Ä°ller Bankasından geri ödemelerini yaparım. Åžuan bana en az 100 milyon lira lazım. Ä°ller bankasının dediÄŸi gibi 25 milyona yapılabiliniyorsa buyursunlar kendisi yapsınlar.

"O PARAYA BUYURSUN KENDÄ°LERÄ° YAPSINLAR "

Posbıyık, Kdz. Ereğli’nin acilen Afet Bölgesi ilan edilmesi çağrısında bulundu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün5
gülücük1
kızgın1
hayran0
şaşkın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Halk halk

22 Kasım 2023 - 19:53

Sayın posbıyık festival yapacaktınız milyonlarca para sanatçıya vereceğiniz parayı esnafa yardım et

Yorum Yazın

Canlı Radyo