Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

HANGİ OKUL NE DURUMDA ?

HANGÄ° OKUL NE DURUMDA ?

EreÄŸli`deki okullarda son durum..


EreÄŸli’de etkili olan SaÄŸanak yağışlı fırtına nedeniyle merkez ve köylerdeki çok sayıda okulda hasarlar meydana geldi.

LÄ°SELERDE DURUM

Edinilen bilgilere göre; EreÄŸli lisesi, Borsa Ä°stanbul Anadolu lisesi, Pere ReÄŸis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Karadeniz EreÄŸli Anadolu lisesi, 15 Temmuz Åžehitleri Anadolu Ä°mam Hatip lisesi, Alemdar Anadolu Lisesi, GüneÅŸli Çok Programlı Lise, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Lise'nin yanı sıra Rehberlik AraÅŸtırma  Merkezi (RAM) ile EreÄŸli Özel EÄŸitim Uygulama Okulu binalarının çeÅŸitli yerlerinde hasarlar oluÅŸtu.

ORTAOKULLARDA DURUM

Yine Ortaokullarda da; Cumhuriyet Ortaokulu, Kandilli Ormutçuk Ortaokulu, Bölücek Kadir-NeviÅŸet KameroÄŸlu Ortaokulu, Gülüç Emin Ayhan Ortaokulu, Kışla Mahmut LikoÄŸlu Ortaokulu, Ormanlı Çpal Ortaokulu, Gülüç Vesile Dikmen Ortaokulu, Kızılcapınar Ortaokulu binalarında da olumsuzluk yaÅŸanırken, Merih Åžule Ortaokulu’nun ise okul binasını belirleyen tel örgüleri fırtınadan zarar gördü.

Ä°LK OKULLARDA DURUM

İlçe genelindeki İlkokullarda ise Kavaklık İlkokulu başta olmak üzere Erdemir İlkokulu, İhsan Yılmaz İlkokulu, Nimet İlkokulu, Ömerli İsmail Canbaz İlkokulu, Şehit Noyan Aydın İlkokulu, Bölücek Kadir-Nevişet Kameroğlu İlkokulu, Bakırlık Çınar Boru İlkokulu, Danişmentli İlkokulu, Kurtlar İlkokulu, Kayabaşı Alemdar İlkokulu ve Kızılca İlkokulu binaları da, yaşanan fırtına ve sağanaktan olumsuz yönde payını aldı.

ÇATILAR UÇTU, CAMLAR KIRILDI, ASANSÖRLER ARIZALANDI

İlçe genelindeki okulların bazılarının çatıları tamamen yada kısmen uçarken, yaklaşık tamamının çatı mebranları hasar gördü. Hemen hemen tamamında su sızıntıları yaşanan okullarda bazı binalarda camlar kırıldı, sınıflar su altında kaldı. Çatılardan uçan kereste ve kaplama parçaları çevreye yayıldı.

Çevrelerinde yıkılan ağaçlardan olumsuz etkilenen zarar gören okulların yanı sıra, dış kaplamalarında da hasarlı okul binalarına rastlandı. Hasar oluşan okullarda olası tehlikelere karşı doğalgaz ve elektrik hatları kapatıldı. Hasarsız okul binalarının azınlıkta kaldığı İlçede, hasarlı binaların çatı ve diğer olumsuzluklarının giderilmesi çalışmalarına ise başlandı.

Bazı okullarda tadilat sürecinin uzama ihtimaline karşı tatil süresinin uzayabileceği ifade ediliyor.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün3
şaşkın2
gülücük0
hayran0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo