Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

"ERDEMİR'İN YATIRIMLARA HIZ VERMESİ MEMNUNİYET VERİCİ"

"ERDEMÄ°R'Ä°N YATIRIMLARA HIZ VERMESÄ° MEMNUNÄ°YET VERÄ°CÄ°"

MÜSİAD Başkanı Abdülkadir Çınar`dan açıklama


Müstakil Sanayici ve Ä°ÅŸadamları DerneÄŸi (MÃœSÄ°AD) Karadeniz EreÄŸli  BaÅŸkanı Abdülkadir Çınar, 2018 Vergilendirme Dönemi Kurumlar Vergisi Türkiye Geneli Ä°lk 100 sıralamasına, iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulunurken Erdemir'in varlığına vurgu yaptı.

Çınar, açıklamalarında şunları söyledi:

2018 Vergilendirme Dönemi Kurumlar Vergisi Türkiye Geneli İlk 100 Sıralamasına baktığımızda Finans sisteminin listeye damga vurduğunu gözlemledik. Listenin ilk 10 sırasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Yapı ve Kredi Bankası yer aldı. 6 bankanın haricinde Türkiye Petrolleri AO, İskenderun Demir ve Çelik AŞ, Ereğli Demir ve Çelik Fab. TAŞ ile Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü listenin ilk 10 sırasında kendine yer buldu.

Listede ilk 100 sırada yer alan tüm kurumları tebrik ederken, finans sisteminin ekonomide gösterdiği bariz etkisini kurumlar vergisi ödemelerinde de gözlemlediğimiz listede sanayi ve üretimi temsilen bölgemizin güzide kurumu, ülkemizin göz bebeği, Oyak iştiraklerinden Erdemir, İsdemir ile Erdemir Madencilik firmalarının da yer alması, sanayi ve üretim adına sevindirici bir gelişme olmuştur.

 

Ãœlkemizde sanayi ve üretimin önemine her daim dikkat çekmeye çalıştık. Ãœlkemizin geliÅŸip kalkınmasının ancak ve ancak üretime dayalı politikalarla olacağını, yerli üretimin olmazsa olmaz bir konuma sahip olduÄŸunu çeÅŸitli vesilelerle dile getirdik. GeçtiÄŸimiz günlerde yapılan bir toplantıda “Oyak Grubunun Savunma Sanayine yönelik yatırımlarını hızlandırması gerektiÄŸi, buna istinaden gündemlerinde olan zırh çeliÄŸi üretme konusunun bir an evvel neticelendirilmesinin önem arz ettiÄŸi” hususunda görüşlerimizi beyan etmiÅŸtik.

Konuyla ilgili yapmış olduÄŸumuz çalışmalarda Oyak Grubunun zırh çeliÄŸi üretilmesi noktasında Manisa’da ciddi adımlar attığını, deneme üretim aÅŸamasını tamamlayıp yakın bir zamanda savunma sanayimizin ihtiyaç duyduÄŸu bu ürünün üretimine baÅŸlayacağına dair sevindirici bir geliÅŸmeden de haberdar olduk. Bu ve benzeri çalışmaların artarak ithalatın azaltılmasına yönelik çalışmalara hız verilmesi önem arz etmektedir. Oyak Grubunu yapmış olduÄŸu bu çalışmadan dolayı tebrik eder, baÅŸarılı çalışmalarının artarak devam etmesi dileklerimizi de bu vesileyle paylaÅŸmak isterim. Ãœlkemizin ihtiyaç duyduÄŸu nitelikli ürünlerin üretilmesine olanak saÄŸlayan, katkı ve destek veren iÅŸletmelerimizin sayısının artması kalkınma noktasında ülkemize hız ve dinamizm kazandıracaktır.

MÜSİAD olarak; başta bölgemizin gözbebeği Oyak iştiraklerinden Erdemir olmak üzere, İsdemir ile Erdemir Madencilik firmalarının kurumlar vergisi sıralamasında üst sıralarda yer almasından ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu ürünlere yönelik yapmış olduğu yatırımlara hız vermelerinden dolayı duymuş olduğumuz memnuniyeti dile getirir, sanayi, üretim ve istihdam adına yapılan çalışmaları destekleyeceğimize dair düşüncelerimizi bir kez daha paylaşmak isterim.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo