13 o C Kdz. Ereğli

PROJE ONAYLANDI!..

Gündem 7 yıl 4 ay 8 gün 10 saat 22 dakika önce 878

Haberi Paylaşın

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’na (BAKKA) sundukları "Uygulamalı Tarım ve Eğitim Alanı Oluşturulması Projesi’nin onaylandığını bildirdi.

Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aşağı Doğancılar köyü mevkisinde daha önce çöp alanı olarak kullanılan 20 dönümlük arsayı kiralayarak tarım alnına çevirme kararı aldıklarını anımsattı.

Alanı yaklaşık bir yıllık bir çalışma sonrasında çöp ve taşlardan temizleyerek toprak dökerek tarım alanına çevirdiklerini ve alanla ilgili "Uygulamalı Tarım ve Eğitim Alanı Oluşturulması Projesi" hazırladıklarını anlatan Türkoğlu, şöyle devam etti:

"Alaplı çayının kenarında olan uygulamalı tarım alanını taşkından kurtarmak için AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’nun desteğiyle taş duvar çalışması başlanarak tamamlandı. Oda olarak 20 dönümlük tarım alanının etrafına meyve ağaçları dikerek ilk çalışmamıza başladık. İlçemizde tüm çiftçilerimizin uygulamalı eğitim yapmaları için böyle bir alana ihtiyacımız vardı. BAKKA’ya sunduğumuz proje onaylandı. Proje kapsamında uygulamalı tarım alanı olarak oluşturduğumuz 20 dönüm alanda öncelikle eğitim merkezi oluşturacağız. Ardından başta çilek olmak üzere pazar payı yüksek olan ürünleri çiftçilerimizle birlikte yetiştirerek pazarlamasını da kendimiz yapacağız. Ayrıca seralar kurarak kışın da meyve ve sebze yetiştiriciliği yapmayı planlıyoruz."

Tarım alanının oluşmasında ve projede katkıları olanlara teşekkür eden Türkoğlu, "Sayın Vali Ali Kaban’a, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’na, Eski Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar’a, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necmi Çelik’e, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’e, BAKKA yöneticilerine, Odamız Yönetim Kurulu üyelerine ve çiftçilerimize teşekkür ediyoruz." dedi.

Gündem

ACI HABER

EN ÇOK OKUNAN

3 gün 20 saat 33 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
7 gün 8 saat 34 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
5 gün 5 saat 1 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
7 gün 4 saat 2 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
3 gün 23 saat 9 dakika önce ACI HABER
5 gün 18 saat 39 dakika önce 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
3 gün 20 saat 4 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
3 gün 23 saat 39 dakika önce HANGİ SANATÇILAR GELİYOR ?
13 saat 23 dakika önce TERSANELER BÖLGESİNDE KAZA ; 6 YARALI
7 gün 7 saat 28 dakika önce KAZA ; 2 YARALI