Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

POSBIYIK: RAMAZAN HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM

POSBIYIK: RAMAZAN HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bugün itibariyle ihtiyaç sahiplerine Ramazan kolilerinin dağıtımına başlandığını bildirdi.
Ereği Belediyesi Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yıldan itibaren İnönü Parkında çadır kurmayacaklarını ve ihtiyaç sahiplerinin evlerine yemek götüreceklerini belirten Posbıyık, şunları kaydetti:
“ÇADIR YOK, SEFER TASLARIYLA DAĞITIM OLACAK”
“Potbaşı’nda bir aileye gitmiştim, 3 çocuklu bir anneydi. İnönü parkında bir çadır kursak orada yapsak daha mı iyi olur diye sorduğumda bana, ‘başkanım aşağıya 3 çocuk birde ben 4 kişi. O yol parasını bulabilsem zaten bakkaldan peynir, domates, ekmek alırız evimizde yeriz’ dedi. Bu beni çok etkilemişti. Yaz ayındaki sıcak havalardan dolayı bu uygulamayı mahalle mahalle yapmıştık. Şimdi tekrardan sefer tası uygulamasına başlıyoruz.
Sefer taslarını ailedeki birey sayısına göre geniş tutuyoruz. Bol kepçe konulan yemeği sıcak olarak iftar saatine yakın sefer tası ile birlikte teslim ediyoruz.  Bir sonra ki gün yemek farklı bir sefer tası aileye ulaşınca bir önceki sefer tasını geri alıyoruz. Bu Ramazan ayında da Örnek bir uygulama yapacağız. İnönü Parkın da çadır kurmayacağız. İşin şovuna kaçmadan gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşıyoruz.”
RAMAZAN KOLİLERİN DAĞITIMINA BAŞLANDI
Başkan Posbıyık, bugün itibariyle ihtiyaç sahiplerine Ramazan kolilerinin dağıtımına başladıklarını ifade ederek, “bugün itibari ile Ramazan kolilerinin de dağıtımına başladık. Zengin bir koli hazırladık. Yine bizim tespit ettiğimiz ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bir çok kuruluştan gelen toplu koli taleplerini asla kabul etmiyoruz” diye konuştu.

 

POSBIYIK: RAMAZAN HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran31
kızgın3
üzgün2
gülücük1
şaşkın1
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
RIFAT YILMAZ

06 Mayıs 2019 - 11:25

ÇOK isabetli bir karar vermişsiniz BAŞKANIM iftar cadırından ihtiyacı olmayan aç gözlü insanlarda fırsattan istifade edip HERKES sandelye masa kapmaca oynuyordu ihtiyaç sahibi yoksulların rızıklarınada mani oluyorlardı

Feyza Nur demir

05 Mayıs 2019 - 02:47

En güzeli olmuş. Sayın Hasan Çoruh iftar sofrasında yer alarak sevaba girilmez.çok istiyorsanız siz elinize bişeyler alıp ev ev dolaşıp 30 gün ayrı aile ile tanışın. Iftar sofralarına katkıda bulunun. Çadır hiç bir zaman gerçek ihtiyaç sahibine hizmet etmedi.

Hasan çoruk beye

04 Mayıs 2019 - 15:27

Bu sene iftar organize edin bizler katiliriz. Bol bol da dua ederiz . İftar verecekseniz. Siteden yayinlarlar. Biz de geliriz inşallah . Ama bu uygulama çok güzel olmuş . Merkezde oturanlar için iyiydi. Ama Yeşiltepe Kepez potbasi saeikorkmaz kaditarlasi balı gibi yerlerde oturan vatandaşın o yol parasini verecek imkanı olsa evinde yemek yer . Hem ben bir kere iftara geç kalmış orada yiyeyim demiştim sonra utanıp gitmedim . Böyle de bir durum var .

Hasan Coruk

04 Mayıs 2019 - 00:48

Sayin baskanim umarim yorumlari okuyorsunuzdur. Iftar cadiri sadece ihtiyac sahibine ulastirilan yemek degil birlik ve veraberlik icinde yemek yeyerken tanimadigimiz insanlarla muhabbet edebilmek, tanismak ve sosyallesmektir.rnGecmisten gunumuze suregelmis bu uygulamalar kulturumuzun guzelligidir. Ihtiyac sahiplerinin evine ulastirmak en guzeli ancak sadece bir tas corba da olsa cadir kurup beraber iftar acip dua etmeyi de cok gormemek gerekir.

Safak Ergün

03 Mayıs 2019 - 16:41

Helal olsun başkanım en doğrusu ihtiyaç sahibine ulaşmak.

Fatma Bodur

03 Mayıs 2019 - 16:40

En iyisi olmuş millet sahilde gezip gezip akşam çadırda yemek yiyip sonra gezmeye devam ediyorlardı.Bu şekilde gerçekten ihtiyaç sahipleri faydalanır yardımlardan .Güzel bir uygulama.Allah şimdiden hayır sahiplerinin hayrını kabul etsin

Birgül Hasçelik

03 Mayıs 2019 - 16:40

En güzeli ni yapmış oruç tutandan çok tutmayanlar yer kapmaya gidiyor tutanlar da yemeden geri geliyor du allah razı olsun

Yorum Yazın

Canlı Radyo