Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

PAZARTESİ SENDROMUNA DİKKAT!..

PAZARTESÄ° SENDROMUNA DÄ°KKAT!..

Prof. Dr. Özmen, "Pazartesi sendromu yaÅŸayan kiÅŸi tedavi görmezse kiÅŸide depresyon, anksiyete bozukluÄŸu hatta kalp damar hastalıkları, yani stresle ilgili her türlü hastalık ortaya çıkabilir.” dedi.

Manisa Celal Bayar Ãœniversitesi (MCBÃœ) Psikiyatri Anabilim Dalı BaÅŸkanı Prof. Dr. Erol Özmen, "pazartesi sendromu" olarak bilinen "iÅŸe ya da okula gitmek istememe" sorununun sürekli ve ÅŸiddetli yaÅŸanması halinde depresyona ve anksiyeteye yol açabileceÄŸini, hatta kalp damar hastalıklarını tetikleyebileceÄŸini belirtti. 

Kaygılı kişiler daha yatkın

KiÅŸilik özelliÄŸi olarak kaygılı olan ve depresyona yatkın kiÅŸilerde bu sendromun daha sık görülebildiÄŸine iÅŸaret eden Prof. Dr. Özmen, "Ama çoÄŸu kiÅŸide bunlar olmasa da pazartesi sendromu görülebilir. Bunu yaÅŸayan kiÅŸi uygun bir tedavi görmezse, yardım almazsa kiÅŸide depresyon, anksiyete bozukluÄŸu hatta kalp damar hastalıkları yani stresle ilgili her türlü hastalık ortaya çıkabilir. Bunlar altta yatan neden olabilir, sonradan da geliÅŸebilir." diye konuÅŸtu. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo