Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÖZEL İNSANLAR, ANLAŞILMAK İSTİYOR!

ÖZEL İNSANLAR, ANLAŞILMAK İSTİYOR!

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karadeniz EreÄŸli’de ki bir alışveriÅŸ merkezinde oluÅŸturulan ‘özel parkur’ ile özel bireylerin hayatlarında yaÅŸadıkları güçlükler anlatılmaya çalışıldı.
Edinilen bilgiye göre, Ä°lkadımlar Özel EÄŸitim ve Rehabilitasyon Merkezi, 3 Aralık Dünya Engelliler günü kapsamında farkındalık yaratmak için proje geliÅŸtirdi. Özel kiÅŸiler ile empati kurulabilmesi amaçlanan etkinlik kapsamında, Erdemir Caddesi’ndeki bir AVM’nin zemin katına özel bir parkur oluÅŸturdu. 
Katılımcıların birkaç dakikalığına görme, yürüme ve işitme engelli olduğu parkurda, özel bireylerin her an karşılaştığı sorunların yaşayarak görülmesi sağlandı.
Parkurda, dış mekanlarda sıkça rastlanabilecek şekilde engeller, rampalar olduğu için tekerlekli sandalyedeki vatandaşların oldukça zorlandığı görüldü.
İkinci parkurda ise gözleri bandajla kapatılan vatandaşların önüne dubalardan farklı yüksekliklerde setler konuldu, çoğu vatandaş setleri geçemedi ve zorlandılar.
Parkurun son aşamasında ise gözleri bağlı vatandaşların sürahiden bardaklarını su koyup içmeleri istendi. Zaman zaman rehabilitasyon merkezi öğretmenlerinin yardımcı olduğu parkurdaki vatandaşlar destek almadıkları zamanda zor anlar yaşadı.
Parkurun son bölümünde ise vatandaşlar koltuk değneğiyle zikzaklı dubaların etrafından dolaşmaları ve setlerin üzerinden geçmeleri istendi ve vatandaşların bu parkurda da bir hayli zorlandıkları görüldü.

BÄ°RAZ DA OLSA ANLADIK!
Genel olarak parkuru tamamlayan vatandaşlar yaptıkları değerlendirmede; kısa bir süreliğine de olsa engelli olduklarını ve zorlandıklarını söylediler. Etkinlik sonucunda Empati yaparak bir dakikalığına engelli olan vatandaşlar yapılan etkinlikten memnun kaldıklarını, engelli insanları daha iyi anladıklarını, yaşadıkları zorlukları hissettiklerini ve engelliler konusunda bundan sonra daha hassas davranacaklarını ve yardımcı olmaya çalışacaklarını ifade ettiler.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo