Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BU FUAR, ‘BİZDEN’ FUAR!.

BU FUAR, ‘BİZDEN’ FUAR!.

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karadeniz EreÄŸli’nin tarih ve kültürünü anlatan ürün, giysi, kiÅŸi ve endüstriyel malzemelerin gösterildiÄŸi ‘Karaelmas Kültür Fuarı’ törenle açıldı.
Alınan bilgiye göre, EreÄŸli Kent Konseyi ve Bülent Ecevit Ãœniversitesi (BEÃœ) iÅŸbirliÄŸi ile hazırlanan fuar, Atatürk Kültür Merkezi Osman Zeki Oral Sergi Salonu’nda gösterilmeye baÅŸlandı.
Proje Koordinatörü Doç. Dr. OÄŸuzhan Karadeniz, kürsü konuÅŸmasında, fuarın ikincisi gerçekleÅŸtirdiklerini söyledi. Ãœniversite olarak Zonguldak kültür ve deÄŸerlerine katkı sunmayı istediklerini belirten Karadeniz, “eÄŸitimciler olarak ÅŸunu biliyoruz ki; Devlet ve milletimiz için eÄŸitimde en önemli durum iyi bir birey iyi bir vatandaÅŸ yetiÅŸtirmektir. Ä°yi bir vatandaÅŸ yetiÅŸtirmenin de üç yolu vardır ki bunlardan en önemlilerinden bir tanesi de kültür aktarımıdır” dedi.

SORDU: ÃœNÄ°VERSÄ°TELÄ°LER, EREÄžLÄ°’DE Ä°YÄ° AÄžIRLANDI MI?
Karadeniz Ereğli Kent Konseyi Başkanı Yusuf Karaoğlu ise fuarda emeği geçenlere teşekkür ettiği sözlerinde şunları söyledi:
“Åžuan aramızda olan üniversite öğrencilerimiz bizim misafirlerimiz. Dışarılardan geldi her biri, bunlar dönecekler ve döndüklerinde de EreÄŸli’yi anlatacaklar. EreÄŸli’de ne olduÄŸunu ne bilecekler, biz ne gösterdiysek ne öğrettiysek onu anlatacaklar. Mesleki eÄŸitimlerini okul da alıyorlar da EreÄŸli’de biz onları iyi ağırladık mı? Ä°yi ev sahipliÄŸi yaptık mı? Kendi deÄŸerlerimizi onlara aktarabildik mi? Bu konu da bizim üzerimize de bir görev düşer duygusuyla biz bunu benimsedik ve proje haline getirdik.”
Ardından ise fuarın açılış kurdelesinin kesilmesiyle katılımcılara Zonguldak’ın sosyokültürel, ekonomik ve beÅŸeri deÄŸerlerini anlatan eserlerin yer aldığı stantlar gezildi.
Açılan stantlarda; ilçe ilçe ile özdeÅŸleÅŸen elpek bezi, Erdemir, Tat Metal ve Çınar Boru’da üretilen bazı materyaller, Alemdar Gemi Müzesi’nde yer alan bazı eserler, Kent Müzesi’nde yer alan bazı eserler, TaÅŸkömürü ve Madenci figürleri ile Devrek Bastonu’nun da yer aldığı görüldü.
Fuarın yarın da (4 Aralık Salı) açık kalacağı öğrenildi.

-Katılım-
Ereğli Belediye Başkanvekili Ayhan Atay, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Yavuz, CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Sevdekar Aras, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Abdullah Hasçelik, MÜSİAD Kdz. Ereğli Şube Başkanı Abdülkadir Çınar, Tat Metal Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Sanayici Akın Tatoğlu, kamu kurumları temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar fuarın açılışına katılanlar arasındaydı.

 

BU FUAR, ‘BİZDEN’ FUAR!.

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran2
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo