Gündem 8 yıl 8 ay 2 gün 23 saat 38 dakika önce 2846
EN BÜYÜK İBADET İNSANIN GÖNLÜNE GİTMEKTİR..
83 yıllık yaşamında manavlarda karpuz taşıyan, elbise toptancılığı ve terzilik yapan, şapka satan, gazoz imalatçılığından siyasete kadar birçok alanda hayat mücadelesi veren, 1969’da geldiği Ereğli’de kuyumculuk sektörü ile başarı merdivenlerini bir bir tırmanan Hayırsever Kadir Kameroğlu, Ereğli FM’e konuştu.Yaptırdığı 20’ye yakın okul, camii, vakıf, huzurevi son olarak da Rehabilitasyon merkezinin yanı sıra son olarak Bölücek’ de kendi ve eşinin adını taşıyan 24 derslikli okul yaptıran eğitim gönüllüsü Kameroğlu, “Artık oyumu da Ereğli de kullanmak istiyorum. Ereğli’ye borcumu ödemeye geldim. En büyük ibadet insanın gönlüne girmektir. ”dedi.
Hayırsever İş Adamı Kadir Kameroğlu, Ereğli FM’in sorularını yanıtladı. Konuşmasına “Yaş 80’in üzerine çıkınca pili bitmiş derler, ancak ben ülkemi çok sevdiğim için kendimi eğitim sevdalısı olarak görüyorum.” diyerek başlayan Kameroğlu, Denizli’de yıllarını ve Ereğli’ye geliş hikâyesini anlattı.
“EREĞLİ’YE GÖNÜL BORCUM VAR”
1933 yılında Denizli’ye bağlı Çivril ilçesinde doğan ve 1969 yılında Ereğli’ye gelerek kuyumcu dükkânı açan Kameroğlu, “Hayatımı Denizli’de mütevazı şekilde devam ettirirken kendimi trenin son vagonundan Ereğli ’de ağa camisi havlusunda buldum.” dedi. O dönem işçi yatağı olarak adlandırdığı Ereğli’de dükkân kiralayıp kuyumcu dükkânı açtığını söyleyen Kameroğlu, “Ben o dönemde, suyunu içtiğim ekmeğini yediğim güzelim Ereğli ’de para da kazandım, Ereğli’ye gönül borcum var. ”dedi.
TAM BİR GÖNÜL ADAMI!.
Ereğli’de esnaflık yapmaya başladığı dönem ile birlikte Ereğli halkının kendisine güvenip bağrına basarak sahip çıktığını söyleyen Kameroğlu, “O günlerde pek çok yeni evleneceklerin evlilik yüzüklerini takar, köy düğünlerine gider, cenazelerde bulunurdum. Kalplerini kırdıklarımın gönüllerini alırdım. Sıkıntısı olan için elimden geleni yapardım. Ereğli’nin güzel insanlarına gönül adamlığı yaptık. Ereğli insanı, Ereğli halkı çok fedakâr. Memleketini milletini seven sayan insanlar topluluğu var burada. Son dönemde iyi bir belediye başkanı da seçmişler, mütevazı yapıcı genç bir başkan var. Allah Ereğli’nin taşını toprağını altın etsin. İnsanlarını da mutlu ve bahtiyar etsin.” Şeklinde konuştu.
“OKUYAMADIM, HINÇIMI OKUL YAPTIRARAK ALIYORUM”
Ereğli Bölücek Mahallesi’ne 2015-2016 yılının ikinci döneminde eğitime başlayan toplamda 18 derslikli, Nevişet Kameroğlu İlköğretim Okulu, Kadir Kameroğlu Ortaokulu’nu yaptıran Kameroğlu, “Ben paylaşımcıyım, hayatımın her safhasında maddi durumumu, gönül borcum olan insanlarla paylaşmayı çok severim. Ereğli’ye okul yaptırarak vefa borcumu ödemek için, helalleşmek için geldim. Ben okuyamadım. Hıncımı okul yaparak almaya çalışıyorum. İnsana hizmet etmek en büyük ibadettir. ”şeklinde konuştu.
“DOSTLAR MECLİSİ” ADLI KİTABINI ANLATTI
Kameroğlu, yakın dostlarının ısrar ve tavsiyeleri ile yazdığı “Dostlar Meclisi “ kitabı hakkında da, “Kendi yaşadıklarımı ve tecrübelerimi natürel bir duygu içerisinde kaleme aldım. 550 sayfalık bir kitap çıktı ortaya. Kitapta geleceğe yönelik, tecrübelerden çıkarılmış derslerden söz ettiğim için her kesim tarafından benimsendi. “dedi.
DEVLET ÜSTÜN HİZMET MADAYASI SAHİBİ
Yaptırdığı her eseri vergiden düşmeden yapan ve bu alanda Devlet Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilen Kameroğlu, “İnsana hizmet etmek en büyük ibadettir. ”dedi. Kameroğlu,” Necip Fazıl şiiri’n de derki, “Ölümümde istemem ne merasim ne top arabam, alıp beni götürsün dört inanmış adam”. Ben gönül alıp, gönül satıyorum. Ereğli’ye borcumu ödemeye geldim. İnsan odur ki bırakırsa bir eser, eser bırakmaz ise yerinde yeller eser.En büyük ibadet insanın gönlüne girmektir.” dedi.
BÖLÜCEK’TEKİ OKULU “BAKAN RAMAZANOĞLU” AÇACAK
Kameroğlu Bölücek Mahallesi’nde yaptırdığı Okulun Sosyal İşlerden Sorumlu Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu ’nun da katılımı ile yapmayı planladıklarını henüz bu konuda bir tarih belirlemesi yapmadıklarını söyledi.