Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÖZEL ÇOCUKLAR İÇİN PANEL

ÖZEL ÇOCUKLAR İÇİN PANEL

Karadeniz Ereğli’de ‘Özel Gereksinimli Bireylerde Beslenme Bozuklukları ve Çözüm Önerileri’ konulu panel düzenledi.


Edinilen bilgiye göre ilce belediyesi, Bülent Ecevit Ãœniversitesi ve Milli EÄŸitim Müdürlüğü iÅŸbirliÄŸince organize etilen etkinlik Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleÅŸtirildi. Panele konuÅŸmacı olarak Sakarya Ãœniversitesi’nden Doç. Dr. Bekir Fatih Meral katıldı. Meral, otizm konusunda erken tanının önemine deÄŸindi sözlerinde, çocuklardaki beslenme alışkanlıklarının saÄŸlıklı olmasına dikkat çekti. 
Özel çocukları olan ailelerin sorularını da yanıtlayan Meral, şöyle dedi:
“Otizmli çocuklar diÄŸer çocukların yediÄŸi gibi saÄŸlıklı ve dengeli beslenmeli. Bu konuda ailelere çok iÅŸ düşüyor. Otizmli çocukları, diÄŸer çocuklardan ayırmamaya dikkat etmeliyiz. Özel çocukların gittiÄŸi okullarda sınıflara velilerde girebilmeli. Çünkü bizim özel eÄŸitim okulları sanki laboratuar gibi. Özellikle bu eÄŸitimi veren öğretmenlerde öğrencilerin evlerini ziyaret ederek çocukların davranış biçimlerini gözlemlemeli. Aileler de günümüzdeki iÅŸlenmiÅŸ gıdaları çocuklarının daha fazla tüketmemesine dikkat etmeli.”
EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal da, “bugün ilçemizin altyapısı, güvenliÄŸi ve ihtiyaç duyulan diÄŸer projelerini nasıl bitirdiysek, özel ailelerin istedikleri sosyal donatıları yapmaya hazırız. Bu konuda üniversitelerimiz, bilim adamlarımız, sivil toplum kuruluÅŸlarımız ve özel çocukları olan ailelerimiz ve milli eÄŸitim iÅŸbirliÄŸi içinde bize sunulan projeler üstünde gelin beraber çalışalım. Dün olduÄŸu gibi bugünde yarında özel ailelere destek vermeye devam edeceÄŸiz” sözleriyle konuÅŸtu. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo