Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÖZEL ÇOCUĞUNA YARDIM BEKLERKEN!!!

ÖZEL ÇOCUĞUNA YARDIM BEKLERKEN!!!

Karadeniz Ereğli’de, engelli çocuk için başlatılan yardım kampanyasını gözü kestiren kişi, aileyi dolandırdı. Vicdan yoksunu dolandırıcı, yokluk çeken aileyi daha da mağdur etti.


Edinilen bilgiye göre, özel durumu bulunan 17 yaşındaki Umut Can ve ailesi için sosyal medya üzerinden yardım kampanyası başlatıldı.
Aileyi telefonlara arayarak para yardımı yapacağı sözünü veren kiÅŸi, telefonda sözleri ile kandırdığı anneyi dolandırdı.  
SÖZLERİNE KANDI
8 yıl önce eşinden boşandıktan biri özel durumu olan iki çocuğu ile birlikte hayata tutunmaya çalışan Fatma Gübay, gazetecilere konuşmasında, yaşadığı olaya halen inanamadığını belirtti. Bakım parası olarak aldığı 1200 lira ile hem geçinmeye hem de oğlunun masraflarını karşılamaya çalıştığını anlatan Gübay, şunları söyledi:
“Bir arkadaşım, sosyal paylaşım sitesinden Umut izin yapılan haberi paylaÅŸtı. Sonra bu kiÅŸi bana mesaj yazdı. Numarasını yazıp, ‘çocuk için yardım edeceÄŸim’ dedi. VerdiÄŸi numarayı aradım; Kıbrıs’ta yaÅŸadığını, kendisinin de tanıdığı engelli kiÅŸiler olduÄŸunu, bana para yardımı yapacağını söyledi.
BulunduÄŸu yerde Türk bankasının olmadığını belirterek bir banka ÅŸubesine gitmemizi istedi. Ben bankamatikte beklerken, bana bir ÅŸifre verdi ve bu ÅŸekilde giriÅŸ yaptık. Biz, bize söylediÄŸi 1500 lirayı yatıracak diye beklediÄŸimiz sırada yeniden telefonla arayarak bize ‘9 bin lira yatırıyorum’ dedi. O an çok sevindim, o kadar çok sevindim ki anlatamam.
Sonra bankamatikte bloke olduÄŸunu, bu ÅŸekilde paranın ödenmediÄŸini söyledi. ‘Size cep bankasından ödeyeceÄŸim’ dedi. Bu ÅŸekilde kızımın üzerine para yatırmamı daha sonra da benim üzerime aktaracağını söyledi. Biz onun söylediÄŸi her ÅŸeyi yaptık. Åžifreleri ona verdik, paraları zaten o esnada çekmiÅŸ.
YÜZSÜZLÜĞÜN BU KADARI; POLİSE KAFA TUTTU!
AkÅŸam olduÄŸunda ben zaten dolandırıldığımın farkına vardım. AkÅŸam bu insan tekrar aradı, 360 lira tekrar istedi benden. Bende karakola gittim, karakolda tekrar aradı. Telefonu polise verdim onunla konuÅŸtu. Polis memuruna, 'siz kimsiniz, beni yakalayamazsınız' diye sözler söyledi. Åžikayette bulundum.” 
“Ä°NSANLIÄžIN BU KADAR
 Ã–LMÜŞ OLACAÄžINI DÜŞÜNEMEDÄ°M”
 

Zorluklar içerisinde hem oÄŸluna bakıp hem de evini geçindirmeye çalışırken dolandırılmanın zoruna gittiÄŸini ifade eden Gübay, konuÅŸmasını ÅŸu sözlerle sürdürdü: 
“Bakım maaşıyla geçiniyorum eÅŸimden ayrılalı 8 sene oldu, iki tane evladım var. OÄŸlum mideden besleniyor, tıbbi masrafı çok fazla. Gelen yardımlarla geçiniyorum. Geçimimi zorlukla saÄŸlarken, bu insana 700 lira civarında bir para yatırdık. Bu benim için çok zor oldu. Yani bu ay ki her ÅŸeyim altüst oldu. Yani açıkçası karakola gidene kadar ben hala insanlığın bu kadar ölmüş olacağını düşünemedim. Bir insan engelli bir çocuÄŸun üzerinden bu ÅŸekilde dolandırıcılık yapacağını aklım almadı.”
Karediniz EreÄŸli Cumhuriyet Savcılığı, yaÅŸanan dolandırıcılık olayı ile ilgili soruÅŸturma baÅŸlatırken, poliste kimliÄŸi belirsiz kiÅŸiyi bulmaya çalışıyor. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

kızgın5
gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo