13 o C Kdz. Ereğli

ÖZBAKIR’DAN MADENCİLER GÜNÜ MESAJI

Gündem 8 yıl 4 ay 28 gün 10 saat 27 dakika önce 1452

Haberi Paylaşın

4 Aralık tarihi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de "Dünya Madenciler Günü" olarak kutlanmakta olduğundan Zonguldak AK Parti Milletvekili Hüseyin ÖZBAKIR yaptığı basın açıklamasında ;

Dünyanın tartışmasız en zor mesleğinin günüdür.

Madencilik, tarih boyunca uygarlıkların gelişmesinde çok önemli yer tutan sektörlerden biri olmuştur. İçinde bulunduğumuz yüzyılda yeraltı kaynakları insanın yaşamını sürdürülebilmesi ve refah düzeyinin yükselmesi bakımından belirleyici olmuş ve gelecekte daha da belirleyici olacaktır. Bu bakımdan, madencilik sektörü dün olduğu gibi bugün de uluslar için vazgeçilmez konumunu sürdürmektedir. Türkiye ise maden bakımından zengin doğal kaynaklara sahip olan nadir ülkelerden birisidir. Türkiye’nin gelişmesi için madenlerin üretime alınması ve bu yolla sanayinin ham ve ara madde ihtiyacının karşılanması gerekmektedir.

Çoğunlukta enerji ihtiyacını karşılamaya yönelik kullanılan madenlerin yer altından çıkarılması oldukça tehlikeli ve meşakkatlidir. Yeraltı kaynaklarını her türlü tehlike ve zorluk altında doğayla mücadele ederek üreten madencilere, toplumun vefa borcu bulunmaktadır. Her vardiya başında “selametle” diye uğurlanan, maden ocaklarının girişinde “selametle” ve “uğur ola” yazan, çıkışta birbirlerine “geçmiş olsun” diyen, başkalarının da onları “geçmiş olsun” diye selamladığı başka bir meslek yoktur.

Maden kazalarında yaşamını yitiren maden mühendislerini ve tüm maden çalışanlarını bir kez daha saygıyla anıyorum. Daha güzel ortamlarda ve neşeyle kutlanabilmesi temennisiyle bütün Maden Mühendislerinin ve maden çalışanlarının Dünya Madenciler Günü’nü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 16 saat 4 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 7 saat 16 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 14 saat 17 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 11 saat 21 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 10 saat 55 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 5 saat 10 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 15 saat 38 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 9 saat 45 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
2 gün 13 saat 11 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
10 saat 44 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR