Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÖZBAKIR’DAN MADENCİLER GÜNÜ MESAJI

ÖZBAKIR’DAN MADENCÄ°LER GÃœNÃœ MESAJI

4 Aralık tarihi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de "Dünya Madenciler Günü" olarak kutlanmakta olduğundan Zonguldak AK Parti Milletvekili Hüseyin ÖZBAKIR yaptığı basın açıklamasında ;

Dünyanın tartışmasız en zor mesleÄŸinin günüdür. 

Madencilik, tarih boyunca uygarlıkların geliÅŸmesinde çok önemli yer tutan sektörlerden biri olmuÅŸtur. İçinde bulunduÄŸumuz yüzyılda yeraltı kaynakları insanın yaÅŸamını sürdürülebilmesi ve refah düzeyinin yükselmesi bakımından belirleyici olmuÅŸ ve gelecekte daha da belirleyici olacaktır. Bu bakımdan, madencilik sektörü dün olduÄŸu gibi bugün de uluslar için vazgeçilmez konumunu sürdürmektedir. Türkiye ise maden bakımından zengin doÄŸal kaynaklara sahip olan nadir ülkelerden birisidir. Türkiye’nin geliÅŸmesi  için madenlerin üretime alınması ve bu yolla sanayinin ham ve ara madde ihtiyacının karşılanması gerekmektedir.

ÇoÄŸunlukta enerji ihtiyacını karşılamaya yönelik kullanılan madenlerin yer altından çıkarılması oldukça tehlikeli ve meÅŸakkatlidir. Yeraltı kaynaklarını her türlü tehlike ve zorluk altında doÄŸayla mücadele ederek üreten madencilere, toplumun vefa borcu bulunmaktadır. Her vardiya başında “selametle” diye uÄŸurlanan, maden ocaklarının giriÅŸinde “selametle” ve “uÄŸur ola” yazan, çıkışta birbirlerine “geçmiÅŸ olsun” diyen, baÅŸkalarının da onları “geçmiÅŸ olsun” diye selamladığı baÅŸka bir meslek yoktur.

Maden kazalarında yaÅŸamını yitiren maden mühendislerini ve tüm maden çalışanlarını bir kez daha saygıyla anıyorum. Daha güzel ortamlarda ve neÅŸeyle kutlanabilmesi  temennisiyle bütün Maden Mühendislerinin ve maden çalışanlarının Dünya Madenciler Günü’nü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo