Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

SAYI GİDEREK ARTIYOR!..

SAYI GİDEREK ARTIYOR!..

Uydu Elektronik İletişim İş İnsanları Derneği Başkanı Özaydın, Türkiye’de internet üzerinden televizyon izleme oranının giderek arttığını söyledi.

Özaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’de 23 milyon noktada televizyon izlendiğini, 18,5 milyon televizyonda çanak anten kullanıldığını aktardı.

Televizyonu izleme yöntemlerinde birinci tercihin uydudan izleme olduğunu aktaran Özaydın, bunu, ödemeli yayıncılık platformları, kablo TV ve internet kanalıyla yayın yapan IP TV’lerin izlediğini anlattı.

İnternetten izleme hızla artıyor

Son yıllarda internet üzerinden televizyon izleme oranının hızla arttığına işaret eden Özaydın, "2013’te yüzde 2 olan internet üzerinden televizyon izleme oranı 2014 yılında yüzde 9’a çıkmıştı. Bu yıl sonu rakamın yüzde 11’e çıkacağını tahmin ediyoruz. Gelecek dönemde internetin kablo TV’nin önüne geçeceğini düşünüyoruz" dedi.

Özaydın, bunun nedenlerine ilişkin de şunları kaydetti:  

"İnternet üzerinden tüm yayınlar geriye dönük, reklamsız izlenebiliyor. Yayını durdurabiliyorsunuz. İstediğiniz zaman, istediğiniz yerde izleyebiliyorsunuz, hem de ücretsiz".

Avrupa’daki tercihler arasında da internetin ilk sırada olduğuna dikkat çeken Özaydın, kablo ve anten gerektirmeyen sistemin, internet altyapısının gelişmesiyle dünya genelinde daha çok kullanılır hale geldiğini vurguladı.

Özaydın, internetten televizyon izleyenlerin en fazla dizi ve filmleri tercih ettiğine de işaret etti.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo