Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

OYUN PARKINDAKİ TRAMBOLİNE DİKKAT

OYUN PARKINDAKÄ° TRAMBOLÄ°NE DÄ°KKAT

OMÜ Tıp Fakültesi Çocuk Acil Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Güzel, son yıllarda trambolinde oynamaya bağlı yaralanmaların arttığını, trambolinde oynamanın o kadar masum bir oyun olmadığını söyledi.

Ondokuz Mayıs Ãœniversitesi (OMÃœ) Tıp Fakültesi Çocuk Acil Bilim Dalı BaÅŸkanı Doç. Dr. Ahmet Güzel, aileleri oyun parkındaki trambolinlere karşı uyararak "Son yıllarda trambolinde oynamaya baÄŸlı yaralanma oranlarında ciddi artış yaÅŸanıyor. Trambolinde oynamak o kadar masum bir oyun deÄŸil" dedi.

Doç. Dr. Güzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda oyun parklarında trambolinlerin yaygınlaÅŸtığına dikkati çekti. ABD’de 1995 yılında 15 yaÅŸ altında tramboline baÄŸlı yaralanma sayısı 52 bin iken, 2005 yılında sayının 210 bine çıktığını bildiren Güzel, Türkiye’de de bu tür yaralanmalar nedeniyle acil servislere baÅŸvurularda her yıl artış olduÄŸunu söyledi.

"Beyin içinde kanamalara yol açabilir"

Vakalarda ayrıca hayati tehlike yaratan nörolojik hasar ve beyin içi kanama da ortaya Ã§Ä±kabildiÄŸini vurgulayan Güzel, ÅŸunları kaydetti: "0-5 yaÅŸ arasındaki çocuklarda baÅŸ, vücuda oranla oldukça büyük ve boyun kasları oldukça gevÅŸektir. Bu nedenle baÅŸ kontrolü, hareket esnasında oldukça zordur. Oyun sırasında zıplama ile boyun kaslarının zayıf kontrolünün etkisiyle baÅŸ öne ve arkaya hızla gitmekte, saÄŸa-sola ani dönmeler olmaktadır. Bu da boyunda bulunan omurgalarda yerinden çıkmalara, buradan geçen sinirlerde kopmalara ve damar hasarı sonrasında kafa içine kanamalara neden olabilmektedir."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo