Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Öyle bir rol yaptılar ki!

Öyle bir rol yaptılar ki!

Bartın’da, Bartın Ä°stiklal Ä°lkokulu’nda yapılan deprem ve yangın tatbikatında görev alan öğrenciler, yaptıkları rollerle gerçeÄŸini aratmadı.


Edinilen bilgiye göre, tatbikatta kurtarma, söndürme ve ilk yardım ekiplerinde görev alan öğrenciler görevlerini baÅŸarıyla yerine getirdiler. Öğrenciler üzerlerine giydikleri itfaiyeci ve saÄŸlıkçı kıyafetlerinin yanı sıra yaralı ve kazazede rolünde olan öğrencilerde rollerine uygun olarak makyajları yapılmış ÅŸekilde tatbikatta yer aldılar. Tatbikatta öğrencilerin giydikleri kıyafetler ve donanımlar velilerin ilgisini çekti. Tatbikatta depremde yıkılmış bir enkazdan kurtarma, deprem sonrasında çıkan yangını söndürme ve enkazdan çıkarılan yaralıya ilk yardımın nasıl yapılacağı canlandırıldı. Tatbikat sırasında rollerine kendilerini kaptıran öğrencilerin oyunculukları ise izleyenler tarafından beÄŸeni topladı. 
Tatbikat sonrasında Sivil Savunma Kulübü öğretmeni Turgay Alan, öğrencilerin okulu standartların Daha altında bir sürede tahliye ettiklerini ifade ederek, "Görevli öğrenciler görevlerini baÅŸarıyla yerine getirdikleri ülke olarak yaÅŸanabilecek kötü durumlara karşı her zaman hazırlıklı olmamız gerekiyor bu tür tatbikatlarla öğrencilerin eÄŸitilmesinin ve gerçek hayata hazırlanmaları gerekiyor. Öğrenciler bu tatbikatta öğrendikleriyle deprem, yangın gibi yaÅŸanabilecek kötü durumlarda ilk yardım yapabilecekler" dedi. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
şaşkın1
gülücük0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo