Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

OSMANLI ÇİLEĞİ

OSMANLI ÇİLEĞİ

Karadeniz Ereğli’de, Osmanlı Çileği kullanılarak yapılan pastaların yarıştığı etkinlikte kazanan belli oldu.


EreÄŸli Belediyesi Kültür Müdürlüğü ve Osmanlı ÇileÄŸini YaygınlaÅŸtırma ve Ãœreticilerini Koruma DerneÄŸi’nce üretilen en güzel Osmanlı ÇileÄŸi ve bu çilek kullanılarak piÅŸirilen pasta yarışması gerçekleÅŸtirildi.
Amfi Tiyatroda düzenlenen ‘Çilek tadında yarışmalar’ etkinliÄŸinde ev hanımları Osmanlı çilekli pasta, üreticilerde en güzel Osmanlı çileÄŸi için yarıştı, dereceye girenlere altın hediye edildi. 
Uysal: “Osmanlı ÇileÄŸi’nin coÄŸrafi iÅŸaretlemesi yapıldı” 
İlçenin Belediye Başkanı Hüseyin Uysal Ramazan ayı nedeniyle bu yılki Osmanlı Çileği etkinliklerini erkene aldıklarını belirterek şöyle dedi:
“Åžuan Osmanlı ÇileÄŸinin aromasının tam oluÅŸmadığını biliyoruz. Etkinlikleri Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle erkene aldık. Önümüzdeki yıllarda da Osmanlı ÇileÄŸini desteklemeye ve üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceÄŸiz. Osmanlı ÇileÄŸi etkinliklerimizi de artırarak sürdüreceÄŸiz. Biz Belediye olarak Osmanlı ÇileÄŸini coÄŸrafi iÅŸaretlemeye aldırdık. Dünyada özellikle Ä°talya gibi Ä°spanya gibi ülkeler sadece coÄŸrafi iÅŸaretlemeden çok büyük para kazanıyorlar ve istihdam saÄŸlıyorlar. ÖrneÄŸin bugün bir Ä°talya 132 bin üreticiye iÅŸ imkanı saÄŸlıyor. Bu açıdan coÄŸrafi iÅŸaretlemeye biz Osmanlı ÇileÄŸini aldırdık. Bu yönde çalışmalarımıza devam edeceÄŸiz.”
Karadeniz EreÄŸli Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu da bu tür etkinliklerin önemine deÄŸinerek emeÄŸi geçenlere teÅŸekkür etti. 
ALTINLA ÖDÜLLENDİRİLDİLER
Toplam 30 üreticinin yer aldığı yarışmada ÇaÄŸla DoÄŸan birinci, Dilek Yavuz ikinci ve Binnur DoÄŸan üçüncü oldu. 
DiÄŸer kategoride ise süslenen Osmanlı çileklerinin kokusu ve ambalajları vatandaÅŸların da yoÄŸun ilgisini gördü. Yarışma sonunda Elif Öğüt birinci, Emine Yaman ikinci ve Ali BabaoÄŸlu üçüncü oldu. 
Yarışmada dereceye girenler 5, 3 ve 2’er altınla ödüllendirildi. Derece alamayanlar ise 1’er altın teÅŸvik ödülü kazandı.
Etkinlikler kapsamında Kdz. EreÄŸli Belediyesi Halk Oyunları gösterisi ve yerel müzik oyunları sahnelendi. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
üzgün1
gülücük0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo