Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Europa-Orient Dostluk ve Barış rallisi Zonguldak’ta

Europa-Orient Dostluk ve Barış rallisi Zonguldak’ta

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından desteklenen ve bu yıl 13`üncüsü gerçekleştirilen Europa-Orient Dostluk ve Barış Rallisi yarışmacıları, Zonguldak Etabı için kente geldi.


Fransa'nın Strasburg ÅŸehrinden Ãœrdün'e kadar uzanan yolculukta 15 ülkeden 120 araç ve uluslararası basın mensuplarıyla birlikte yaklaşık 300 katılımcı yer aldı. 
Zonguldak ValiliÄŸi koordinasyonunda baÅŸta Kozlu Kaymakamlığı, Kozlu Belediye BaÅŸkanlığı, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, Zonguldak Off-road Kulübü DerneÄŸi ve üyeleri olmak üzere Ä°limizdeki kamu kurum ve kuruluÅŸları iÅŸbirliÄŸinde hazırlanan Europa Orient Dostluk ve Barış Rallisi Zonguldak Etabı Alaplı ilçesi ile baÅŸladı. 
Ralli, Kozlu sahilindeki açılış etkinlikleri ile devam etti. Ä°lköğretim öğrencilerinin halk oyunları gösterilerinin ardından Mehteran Takımı sahne aldı. Europa Orient Dostluk ve Barış Rallisi Türkiye Koordinatörü Nadir Serin, “5 Mayıs’ta Strasburg’dan yola çıktık. Bu kadar güzel ilgi açıkçası bizi gerçekten mutlu etti. Çok güzel hava var. Atmosfer çok güzel. Valimize, kaymakamımıza teÅŸekkür ediyoruz. Tam bir Türk misafirperverliÄŸini sergiliyorsunuz. Bütün Zonguldak halkına teÅŸekkür ediyorum. Umarım yabancı arkadaÅŸlarımızla burayı güzel bir festival havasına çeviririz. Döndükleri zaman da 250 gönüllü elçi olarak dönerler. Türkiye’ye geldikleri zaman da ilk uÄŸrak yerlerinden birisi de Zonguldak olur” diye konuÅŸtu. 
Kozlu Belediye BaÅŸkanı Kerim Yılmaz ise, “Tüm katılımcıları sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Böyle bir organizasyonu Zonguldak’ın ÅŸirin ilçesi Kozlu’muzda yapmaya karar verenlere teÅŸekkür ediyoruz. Ä°lçemizi ziyaret etmiÅŸ olmalarından dolayı onur duyuyoruz” diye konuÅŸtu. 
Zonguldak Vali Yardımcısı ve Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya da, “Avrupa’nın dört bir tarafından gelen kıymetli misafirlerimiz ve davetlilerimiz Avrupa’dan yola çıkarak doÄŸu ülkelerine dostluk ve barış ralli sporcularını ÅŸehrimizde ağırlamaktan büyük onur ve mutluluk duyuyoruz. Türkiye, Avrupa ülkeleriyle DoÄŸu ülkeleri arasında coÄŸrafi ve kültürel bir köprü görevi görür. Birçok Avrupa ülkesinden yeÅŸil ve mavinin en güzeli olan ve madencilik geçmiÅŸi olan Zonguldak’a gelmelerinde ve bu programın hazırlanmasında emeÄŸi geçenlere teÅŸekkür ediyorum” ÅŸeklinde konuÅŸtu. 
Rallideki katılımcıların Alaplı ilçesindeki 4 bin 112 yaşındaki Porsuk aÄŸacını ziyaret ettiklerini hatırlatan Zonguldak Valisi Ahmet Çınar ise şöyle dedi: 
“Bütün misafirlerimize ÅŸehrimize hoÅŸ geldiniz diyorum. Ä°nsanlar en çok dostluÄŸa ve barışa ihtiyaç duyduÄŸu ÅŸu dönemde bu konudaki duyarlılıklarından dolayı bütün ralli ekibine, bir insan olarak şükranlarımı arz ediyorum. Birinci görevleri bugün ben masal aÄŸacı diyorum 4 bin 114 yaşındaki Porsuk aÄŸacını ziyaret ettiler. Bu aÄŸaç bütün dünyada bilinmesi gereken bir aÄŸaç, misafirlerimiz sayesinde bunu önemli ölçüde desteklemiÅŸ olacağız.” 
Hediye takdiminin ardından dilek balonları uçuruldu. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran2
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo