Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

OSMANLI ÇİLEĞİ TESCİLLENİYOR

OSMANLI ÇİLEĞİ TESCİLLENİYOR

Kdz. EreÄŸli Belediyesi Osmanlı ÇileÄŸinin, Kdz. EreÄŸli Belediyesi adına tescili için çalışma baÅŸlattı. Proje kapsamında Osmanlı ÇileÄŸini gerek meyve, gerekse fide olarak belediyeye ait Delihakkı Mevkii’nde bulunan 2 dönüm arazi üzerinde yetiÅŸtirmeyi planlayan EreÄŸli Belediyesi, ilerleyen yıllarda sertifikalı fidelerle yeni Osmanlı çileÄŸi bahçeleri oluÅŸturarak, halkın gelir düzeyini de yükseltmeyi hedefliyor.

Kdz. EreÄŸli Belediyesi, Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’ın direktifleri, Belediye BaÅŸkan Yardımcısı Ä°brahim Cöbek’in proje koordinatörlüğünde, Ziraat Mühendisi Türker Hakan Tekin tarafından yürütülen ve teknik raporların hazırlandığı proje kapsamında, Osmanlı ÇileÄŸini gerek meyve, gerekse fide olarak belediyeye ait Delihakkı Mevkii’nde bulunan 2 dönüm arazi üzerinde yetiÅŸtirmeyi planlıyor.

Kent Konseyi’nin yanı sıra Osmanlı ÇileÄŸi YaygınlaÅŸtırma ve Ãœreticileri Koruma DerneÄŸi’nin de içinde yer aldığı proje kapsamında bir süre önce baÅŸlayan çalışma ile Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık Ä°l Müdürlüğü nezdindeki yazışmalar tamamlandı.

Söz konusu proje kapsamında 1 yıl içinde belediye adına tescil edilmiş, 200 bin adet Osmanlı Çileği fidesi yetiştirilmesi ve proje çalışmalarının 2 yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.

Kdz. Ereğli Belediyesi ayrıca, söz konusu proje kapsamında ilerleyen yıllarda sertifikalı fidelerle yeni Osmanlı çileği bahçeleri ile gelir getirici projeler geliştirerek, halkın gelir düzeyini de yükseltmeyi hedefliyor.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo