14 o C Kdz. Ereğli

ÖNCE SAĞLIK !.

Arzu Tekin’in hazırlayıp sunduğu Arzu ile Devri Alem programı Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. Volkan Tutuş’u ağırladı.

Gündem 3 yıl 7 ay 10 gün 1 saat 17 dakika önce 1757

Haberi Paylaşın

Arzu Tekin’in hazırlayıp sunduğu Arzu ile Devri Alem programı Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. Volkan Tutuş’u ağırladı.

Canlı yayında konuşan Tutuş, “Mevsim geçişlerine bağlı eklem ve diz ağrıları” konulu söyleşide, “ Mevsim ve atmosferik değişiklikler, sıcak, soğuk dengesi, sıcağın kaslardaki damarları açması ve hızlanan kan akışına karşın, sıcağı sevmeyen çarpma, burkulma durumlarında kan akışının hızlı olmaması gerekliliği yaşa göre farlılık gösteriyor” dedi.

Kilolu hastaların tüm tedavi süreçlerinde daha az fayda gördüğünü belirten Op.Dr Tutuş, eklem ve diz ağrıları konusunda “ Kilo vermekte önemli. Hasta aşırı kilo ve aşırı harekete dikkat etmeli. Bu aynı zamanda dengesiz hareket demek. İfadelerini kullandı.

Bu tür ağrılarda “Öncelik ameliyat değil” diyen Tutuş, "Ameliyatsız çözüm önceliğimiz. Öncelik, önce hastanın günlük yaşamda rahatlamasını sağlayacak hamleler. Bu hamlelerle hasta kilo vererek, diz egzersizleri yaparak, kaslarını güçlendirerek, dizlik tedavisi, ilaç ve kremlerle de destekleyerek sağlığına kavuşması.”dedi.

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 6 saat 7 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 7 saat 19 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 1 saat 24 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
3 gün 22 saat 37 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
1 gün 19 saat 13 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
5 saat 41 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 3 saat 20 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
1 gün 23 saat 29 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
5 gün 4 saat 27 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !