Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Olumsuz Düşünceleri Yazıp Yazıp Çöpe Atın

Olumsuz Düşünceleri Yazıp Yazıp Çöpe Atın

Amerikalı bilim insanlarının İspanyol meslektaşlarıyla birlikte yaptığı araştırma, olumsuz ve istenmeyen düşünceleri yazıp çöpe atanların, ruhsal olarak rahatladığını gösterdi.

Araştırmayı yapanlardan Richard Petty, bu yaklaşımın "aptalca" gelebileceğini ancak fiziksel olarak düşünceleri "atmanın" işe yaradığını gördüklerini belirtti.

Depresyonda mısınız?

Ohio Devlet Üniversitesi’nden Petty, kişilerin düşüncelerini somut nesneler olarak değerlendirebileceğini belirterek, "Düşüncelerimizden onları görür gibi bahsediyoruz. Düşüncelerimize tutunuyoruz. Onlara dayanıyoruz. Tüm bunlar düşüncelerimizi bizim için daha gerçek hale getiriyor" ifadesini kullandı. Bilim insanları konuyu araştırmak üzere 3 deney yaptı.

Bilgisayar ortamında yapılan 3. deneyde, 78 İspanyol lise öğrencisinden düşüncelerini yazmaları istendi. Öğrencilerin yarısından yazdıklarını çöp kutusuna göndermeleri, diğer yarısından bunları kaydetmelerini isteyen bilim insanları, "düşüncelerini çöp kutusuna gönderenlerin düşüncelerinden kurtulduğunu" gördü.

Araştırmacılar ayrıca, olumlu düşüncelerini kağıda yazıp çantasında ya da cüzdanında taşıyanların da bundan olumlu yönde etkilendiğini belirtti.

Düşüncelerin çöpe gönderildiğini hayal etmenin ise etkili olmadığı belirlendi. Araştırma, "Psychological Science" dergisinde yayımlandı.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo